Kalfsgebraad met uitjes en wortelen

Recept aangemaakt op 11/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 20/01/2014 - 21h06
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
60 minutes
Ingrédients :

Kalfsgebraad, niet omwikkeld met spek: 800 g
Aardnootolie: 2 eetlepels
Bos uitjes: 2
Nieuwe wortelen: 2 bossen
Witte wijn: ½ glas
Kalfsfond in poedervorm: 2 koffielepels
Kervel: ½ bos

Bereiding van kalfsgebraad met uitjes en wortelen

Schil de uitjes en laat daarbij wat groen over. Maak de wortelen schoon, snij het uiteinde af en spoel ze.

Warm de olijfolie op in een stoofpan en fruit het gebraad aan alle kanten. Haal het vlees uit de stoofpan en leg het op absorberend papier.

Braad de uitjes en de wortelen gedurende 5 minuten aan. Haal ze uit de pan en laat ze uitdruppen. Giet het vet weg en veeg de stoofpan schoon.

Verdun de kalfsfond in een glas water. Doe het gebraad opnieuw in de pan. Giet er de witte wijn en de verdunde kalfsfond over. Bedek de pan.
Laat het vlees 20 minuten bakken op een zacht vuurtje (10 minuten in de snelkookpan).

Draai het vlees om, doe er de groenten bij en laat het nog eens 15 à 20 minuten bakken (7 à 10 minuten in de snelkookpan).

Schik het gebraad op de schotel met de groenten errond. Hou de schotel warm.

Hak de kervel fijn en voeg ze bij de saus.
Proef het gerecht en breng het zo nodig op smaak.
Serveer de saus apart en laat iedereen zichzelf bedienen.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 11/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 20/01/2014 - 21h06
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB