Kalfsburger met groenten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 31/05/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor Kalfsburger met groenten: Ingrediënten voor 4 personen


300 g kalfsfilet
1 rode ui
1 courgette
2 wortelen
4 kleine lente-uien
1 grote tomaat
4 ronde hamburgerbroodjes
4 eetlepels olijfolie
4 dunne sneetjes cheddar
zout
versgemalen peper

Recept voor Kalfsburger met groenten: Bereiding


Vraag uw slager om van 300 g kalfsfilet te hamburgers te maken.
Pel de rode ui en snij hem in dunne ringen.
Was de courgette, snij de uiteinden eraf, snij elke courgette in de lengte doormidden en snij die in flinterdunne repen.
Doe hetzelfde met de wortelen.
Pel de kleine uien, laat er 5 cm van de stengel aan en snij elke ui in de lengte doormidden.
Was de tomaat en snij ze in schijfjes.
Verhit een scheut olijfolie in een braadpot en stoof alle groenten in 2 minuten goudbruin, op de tomaat na. Roer intussen. Haal ze uit de pot en houd ze warm.
Leg nu de kalfsburgers in de pot, bestrooi ze met zout en bak ze aan weerskanten 5 minuten. Haal ze uit de pot en bestrooi met peper. Zet ze weg en houd ze warm.
Snij de hamburgerbroodjes doormidden en leg ze even op de broodrooster. Strijk ze in met een beetje olijfolie.
Leg op elk bord een half broodje. Leg daarop eerst een sneetje cheddar, dan een ui, een of twee tomatenschijfjes en de kalfsburger. Verdeel er de reepjes courgette, wortel en uiringen over.
Geef een goede draai aan de pepermolen. Leg het tweede halve broodje erop en dien op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 31/05/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB