PUBLICITÉ

Kabeljauwpannetje met groenten en currysaus

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 10/03/2011 - 15h35
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

600 gr kabeljauwfilets
2 uien
1 teentje look
1 bosje groene wortelen
4 kleine courgettes
1 klein stukje gember
1 soeplepel olijfolie
1 koffielepel curry
1 glas witte wijn
Zout
Versgemalen peper
PUB

Bereiding van kabeljauwpannetje met groenten en currysaus

Snij de kabeljauwfilets in grote vierkanten en bewaar.

Schil de uien en look en hak ze in kleine stukjes. Schil de wortelen. Schil de wortelen en snij ze in staafjes. Was tenslotte de courgettes en snij ze op dezelfde wijze. 

Pel en rasp een klein stukje gember.

Warm een pot met gezouten water op. Wanneer het kookt gooit u de wortelen en courgettes er in gedurende 10 minuten. Laat ze erna uitlekken.

In een pan warmt u een soeplepel olijfolie op. Doe de uien en look erin en laat zachtjes stoven op een zacht vuurtje gedurende 10 à 15 minuten. Vergeet niet te roeren. Doe de curry en het glas witte wijn erbij. Laat 5 à 10 minuten koken en proef.

Voeg dan de groenten toe. Meng en laat nog 5 minuten koken. Dan legt u de kabeljauwfilets erbij. Stilletjes roeren en koken gedurende 5 à 6 minuten. Proef nogmaals of de smaak goed is en serveer goed warm!

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 10/03/2011 - 15h35
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ