PUBLICITÉ

Juist/fout over voeding

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 26/01/2017 - 11h51
-A +A

Het is altijd mogelijk 'beter' te eten. Het is een fundamenteel gegeven om zijn gewicht te behouden, maar het is ook een belangrijke voorwaarde om dag na dag fit te blijven. Weet u van aanpakken op dit gebied?

PUB

1) De opname van ijzer verhoogt in aanwezigheid van vitamine C.

Juist.

Geef als nagerecht, na een gerecht met rood vlees, de voorkeur aan een stuk fruit dat rijk is aan vitamine C (kiwi, sinaasappel, zwarte bessen…).

2) Op een etiket wijst het woord "natrium" op de hoeveelheid zout.

Fout.
Opgelet: 1 g zout bevat 0,4 g natrium. Om het zoutgehalte van een product te kennen, moet u dus het natriumgehalte met 2,5 vermenigvuldigen.
 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 14/04/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 26/01/2017 - 11h51

"Mangez bien, mangez sain - L'alimentation santé" (Eet goed, eet gezond - De gezonde voeding), uitg. Hachette.

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ