Het is altijd mogelijk 'beter' te eten. Het is een fundamenteel gegeven om zijn gewicht te behouden, maar het is ook een belangrijke voorwaarde om dag na dag fit te blijven. Weet u van aanpakken op dit gebied?
PUB
Overzicht
- 1) De opname van ijzer verhoogt in aanwezigheid van vitamine C.
- 2) Op een etiket wijst het woord "natrium" op de hoeveelheid zout.
- 3) Camembert heeft een hoger vetgehalte dan gruyèrekaas.
- 4) 1 g vetstoffen levert tweemaal zoveel calorieën op als 1 g eiwitten of 1 g koolhydraten.
- 5) Volle melk bevat meer calcium en vitaminen dan halfvolle melk.
- 6) Het magnesium in minerale waters heeft een laxerend effect.
- 7) Beschuiten bevatten minder calorieën dan brood.
- 8) Boter is een melkproduct.
- 9) Van de verschillende kaassoorten, bevat verse kaas het meeste calcium.
- 10) Het voedingsmiddel met het hoogste ijzergehalte is kalfslever.
1) De opname van ijzer verhoogt in aanwezigheid van vitamine C.
Juist.
Geef als nagerecht, na een gerecht met rood vlees, de voorkeur aan een stuk fruit dat rijk is aan vitamine C (kiwi, sinaasappel, zwarte bessen…).
2) Op een etiket wijst het woord "natrium" op de hoeveelheid zout.
Fout.
Opgelet: 1 g zout bevat 0,4 g natrium. Om het zoutgehalte van een product te kennen, moet u dus het natriumgehalte met 2,5 vermenigvuldigen.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Volgende pagina
Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste
le 14/04/2009 - 00h00
et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste
le 26/01/2017 - 11h51
"Mangez bien, mangez sain - L'alimentation santé" (Eet goed, eet gezond - De gezonde voeding), uitg. Hachette.
Bekijk dit artikel