Jongeren grootste slachtoffers van pestgedrag

Gepubliceerd door Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste op 31/08/2012 - 14h12
-A +A

Worden jongeren meer gepest dan andere leeftijdsgroepen van de bevolking? Dat onderzocht Test-Aankoop in een recente enquête over cyberpesten en pestgedrag op school en op de werkvloer. De vereniging voor de verdediging van consumentenbelangen ondervroeg daarvoor 733 Belgen tussen 18 en 64 jaar over hun ervaring met pesterijen als slachtoffer, dader of getuige.  

PUB

Volgens de enquête van Test-Aankoop geeft 37% van de Belgen toe in de studietijd ooit slachtoffer te zijn geweest van pestgedrag. 27% zegt de afgelopen twaalf maanden op het werk te zijn gepest en 3% verklaart in die periode slachtoffer te zijn geweest van cyberpesten. Adolescenten lijken de meest voor de hand liggende doelgroep voor cyberpesten, maar ook meer en meer kinderen worden het doelwit van dit type van pesterijen.

Test-Aankoop roept de jonge slachtoffers ook op niet te aarzelen om aan te kloppen bij de centra voor leerlingenbegeleiding en andere schoolinstanties die aan bemiddeling doen. Maar een luisterend oor en steun van de ouders blijven natuurlijk onmisbaar.   

Gepubliceerd door Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste op 31/08/2012 - 14h12

Enquête « Test-Aankoop » 

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Een levensgevaarlijk spelletje Geüpdatet op 26/06/2007 - 00h00

Elk jaar overlijden in Europa tientallen kinderen ten gevolge van het zogenaamde wurgspelletje le jeu du foulard. Daarbij wordt alleen of in groep de ademhaling ingehouden door het toesnoeren van de hals met een sjaaltje (foulard) tot men flauw valt....

Bedplassen, de gevolgen voor het kind Geüpdatet op 17/05/2010 - 00h00

Bedplassen ( Enuresis nocturna) bij al wat oudere peuters is een vrij verspreid fenomeen. De gevolgen zijn niet te onderschatten. Het sociale, het school- en het gezinsleven kunnen er ernstig door verstoord raken. Het is dan ook erg belangrijk dat de...

Zijn frieten kankerverwekkend? Gepubliceerd op 07/04/2014 - 18h15

Het regelmatig eten van frieten op voorschoolse leeftijd zou het risico op het optreden van borstkanker een paar decennia later -op volwassen leeftijd- kunnen doen stijgen. Mogen kleine Belgische meisjes dan helemaal geen frieten meer eten?

Meer artikels