Jonge spinazie met pijnappelpitten

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 02/06/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


750 g jonge spinazie
2 sjalotten
1 teentje look
3 eetlepels pijnappelpitten
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper

Bereiding


Was de spinazie en breek de stelen af. Droog de spinazie goed droog en snij de bladeren grof. Pel de sjalotten en het look en versnipper ze.
Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnappelpitten onder voortdurend roeren. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Doe nu de olie in de pan en stoof de sjalotten en het look op een matig vuur. Draai het vuur hoger en doe er beetje bij beetje de spinazie bij. Roer intussen. Bak de spinazie tot hij begint te krimpen. Breng op smaak met zout en peper.
Plet de pijnappelpitten en doe ze bij erbij. Dien goed heet op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 02/06/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB