Jonge spinazie met hazelnoten

Recept aangemaakt op 17/05/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 20/11/2013 - 09h44
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

750 g jonge spinazie (scheuten)
2 sjalotten
1 teentje look
4 eetlepels hazelnoten
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van jonge spinazie met hazelnoten

Was de spinazie, dep hem droog en snij de steeltjes af.
Pel de sjalotten en versnipper ze.
Pel ook het teentje knoflook en prik het op een vork.

Hak de hazelnoten grof. Rooster ze 2 tot 3 minuten zonder vetstof in een hete pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Verhit de olijfolie in een pan. Doe de sjalotten in de pan en stoof ze in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Doe er beetje bij beetje de spinazie bij en bak 2 tot 3 minuten al roerend met de lookvork.

Breng pas aan het eind van de baktijd op smaak met zout en peper.
Doe de hazelnoten erbij en roer goed. Giet in een schotel en dien op

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 17/05/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 20/11/2013 - 09h44
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB