Jaloezie

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Jaloersheid; afgunst. Kinderen zijn over het algemeen het meest jaloers op de baby die meteen na hen komt; een kind dat al een jonger broertje of zusje heeft, zal waarschijnlijk veel minder jaloers zijn op de volgende. Toch is het onmogelijk zonder meer te voorspellen of en hoe erg jaloers een kind zal zijn alleen op grond van zijn leeftijd en de samenstelling van het gezin. Er zullen nog eindeloos veel variaties optreden, aangezien de onderlinge relaties wisselen naarmate de kinderen ouder worden.
Geen ouder kan zijn kinderen volledig vrijwaren tegen jaloezie, omdat het nu eenmaal een heel moeilijk proces is om de mensen van wie je houdt, te leren delen met anderen. Toch is dat een hele waardevolle les voor het latere leven en veel enige kinderen die alleen opgroeien, leren dit pas later als ze een partner hebben.
Het enige wat ouders kunnen doen, is proberen onnodige aanleidingen te vermijden en een beetje rekening te houden met die reacties van de kinderen die misschien het gevolg zijn van jaloezie.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Negatieve gevoelens: hoe ze te stoppen? Gepubliceerd op 02/08/2016 - 16h17

Angst, woede, verdriet, ontgoocheling... We worden allemaal wel eens overspoeld door negatieve gevoelens , maar soms houden die gevoelens langere tijd aan en gaan ze ons leven beheersen. Depressie bijvoorbeeld is een geval waar de negatieve gevoelens...

Meer artikels