• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  6 mening
 • Commentaren (0)

Is masturbatie normaal?

Is masturbatie normaal?Vandaag de dag gelooft niemand nog dat je van masturberen doof wordt. Er zijn echter nieuwe mythes gerezen rond masturbatie, mythes die even ongegrond zijn als de schrik van onze voorouders. Laten we masturbatie dedramatiseren: wie masturbeert is geen monster!

Een 'natuurlijke' beleving

"Masturbatie is vies", "masturbatie kan u doof en/of blind maken"... Weg met de banbliksems van de vorige eeuw! Vooral meisjes hebben zich zeer lang zeer schuldig gevoeld als ze masturbeerden. 55% van de meisjes masturbeert. En 9 adolescenten op 10 vinden dat masturberen niet abnormaal is. Dit neemt niet weg dat nog steeds 10% van de adolescenten daar eerder negatief tegenover staan. Mythes zijn zeer hardnekkig...

Nieuwe mythes

Meisjes die niet echt van plezier op hun eentje houden, hebben vaak schrik voor hun gezondheid: op de eerste plaats infecties... Jongens zijn eerder bang dat masturbatie hen vermoeit of hen belemmert 'naar de anderen te gaan'. "Het orgasme kan angst opwekken", verklaarde Stéphane Clerget, psycholoog en specialist van adolescenten. "Vooral bij jongens, want de zaadlozing wordt soms beleefd als een verlies van zaad, van het leven zelf." Maar vooral storend zijn de fantasieën die ermee samenhangen: "Adolescenten die zichzelf proberen te leren kennen of die homoseksuele neigingen hebben, staan soms vijandig tegenover masturbatie; deze afwijking is volgens hen verantwoordelijk voor dergelijke seksuele aantrekkingen", vervolgt Stéphane Clerget.

Artikel gepubliceerd door op 06/05/2002

Bronnen: ©Psychonet Production

Vindt u het artikel interessant?