• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Is er een recept voor jongetjes?

Is er een recept voor jongetjes? Uit een onderzoek blijkt dat veel eten bij de conceptie de kans op een jongetje doet toenemen, terwijl een restrictief dieet de kans op meisjes zou verhogen. De onderzoeksresultaten zorgden voor heel wat reacties en bedenkingen.

Hoe kan je het geslacht van een baby beïnvloeden?

Het is een vraag die heel wat koppels zich stelden en zullen stellen. Een Britse studie draagt mogelijk bij tot een antwoord op de vraag of je het geslacht van een toekomstige baby kan beïnvloeden.
De auteurs van de studie ondervroegen meer dan 700 zwangere vrouwen over hun voedingsgewoonten voor de zwangerschap. Van de vrouwen met het meest calorierijke dieet was 56% in verwachting van een jongetje, van alle vrouwen met het minst calorierijke dieet verwachtte niet meer dan 45% een jongetje.

Een calorierijk en gevarieerde voeding geeft meer jongens

Een nader onderzoek van de voedingsgewoonten van alle onderzochte vrouwen, maakt duidelijk welke factoren de kans op een jongen doen toenemen. Zo blijkt de kans op een jongetje toe te nemen met de totale hoeveelheid voedingsmiddelen en de diversiteit ervan en ook bij een verhoogde toevoer van kalium, calcium en vitaminen C, E en B12. De onderzoekers stelden ook een verband vast tussen het mannelijk geslacht van een baby en de consumptie van granen bij het ontbijt.
Daarnaast blijkt er ook een verband te zijn tussen een lichte daling van de geboorte van jongens die sinds een viertal decennia een feit is in bepaalde ontwikkelde landen (Canada, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk) en de daling van de toevoer van energie en de restrictieve diëten die heel wat vrouwen zichzelf opleggen.

Artikel gepubliceerd door op 27/05/2008

Bronnen: Mathews F. et coll., Proceeding of the Royal Society B: Biological Sciences, april 2008.

Vindt u het artikel interessant?