Intieme hygiëne voor wereldreizigsters

Gepubliceerd door Dr Catherine Solano, seksuologe op 19/08/2016 - 15h33
-A +A

PUB

Welk ondergoed draagt u best op reis?


Ideaal is ondergoed in natuurlijk materiaal zoals katoen, zijde of linnen. Dat soort textiel veroorzaakt minder infecties en irritatie. Mijd dus synthetisch ondergoed.
Ga geen inlegkruisjes dragen om zo minder vaak van slipje te moeten veranderen. Inlegkruisjes zijn één of twee dagen per maand handig, maar dagelijks gebruik is absoluut te vermijden omdat ze de schaamstreek uitdrogen. En dat maakt uw intieme zone vatbaar voor infecties en irritatie. 

Als u last hebt van schimmel…

Kunt u in uw reisapotheek een doosje met vaginale zetpillen stoppen. In het buitenland naar een apotheek moeten gaan als u de lokale taal niet spreekt, is erg onaangenaam.  Probeer dan maar eens uit te leggen dat u last hebt van jeuk in uw geslachtszone!

Preventie bij het vrijen is ook belangrijk!

Op reis gaan is ideaal om vrienden te maken… of een lief tegen te komen. Als u naar een wat afgelegen oord reist, neem dan - niet vervallen - condooms mee. Neem om dezelfde reden ook een morning-afterpil mee, zoals Norlevo® of EllaOne®. Zo kunt u een ongewenste zwangerschap voorkomen. Doe dat ook zelfs als u niet in de mood bent om een liefdesavontuur te beginnen. Misschien kunt u wel een vriend of vriendin uit de nood helpen en perfect vermijdbare catastrofes voorkomen… 

En voor het intiem toilet gelden overal dezelfde adviezen

Was u vooral niet met een washandje. Gewoon met de hand en stromend water wassen, is veel hygiënischer. Washandjes zijn echte microbehaarden!
Het schone water van de douche volstaat om de intieme zone te wassen. De vaginale afscheidingen zijn natuurlijk en in water oplosbaar. Maak er dus geen drama van als u geen douche-gel of gel voor de intieme zone hebt.

Begin als u zich wast altijd aan de voorkant en ga zo naar achteren. Zo brengt u de bacteriën in de anusstreek niet naar de vaginale zone of de plasbuis.

U hebt nu een hele waslijst met tips. Kies er de informatie uit die voor u het belangrijkst is. Op reis gaan zonder zich zorgen te hoeven maken, is een kunst!

Gepubliceerd door Dr Catherine Solano, seksuologe op 19/08/2016 - 15h33
Bekijk dit artikel
PUB