• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Interview: Slanke lijn, een geheim om bij uzelf te ontdekken

Interview: Slanke lijn, een geheim om bij uzelf te ontdekkenWie zei ook weer "vermageren is afzien"? Volgens Patricia Riveccio, auteur van "Mincir plaisir", is het de hoogste tijd om zich te verzetten tegen de tirannie van de calorietabellen en de "zoetjes". Artsen, psychologen en kinesisten zijn het roerend eens in dit boek: als het om vermageren gaat, is amateurisme compleet uit den boze! Het geheim om te slagen: uzelf goed kennen en op zoek gaan naar duurzame oplossingen in uzelf, niet buiten uzelf.

e-gezondheid: Kunt u ons de belangrijkste geheimen onthullen om duurzaam af te slanken?

Patricia Riveccio: Het belangrijkste geheim is je eigen lichaam kennen. Dat lijkt zeer eenvoudig, maar als we zien wat "dieetkandidaten" hun lichaam allemaal aandoen, kunnen we alleen maar vaststellen dat men zich nog altijd niet bewust is van dit essentiële gegeven. Wie stelt zich de vraag of al die lightproducten wel goed zijn voor zijn lichaam, hoe hij die of die olie het best gebruikt, wat hij gaat doen met die of die yoghurt, hoe slecht tussendoortjes wel zijn? Tweede geheim: het is absoluut ONMOGELIJK om tegelijk snel en goed te vermageren. Hoe sneller je vermagert, hoe sneller je weer aankomt. Dat is logisch en ondertussen allang bewezen. Vandaar dat alle diëten gebannen moeten worden: de enige oplossing is z'n eetpatroon blijvend veranderen in plaats van een tijdelijk "programma" te volgen. Laatste essentieel punt: genieten. Ruwweg zouden we kunnen stellen dat mensen verdikken omdat ze niet langer met plezier eten en geen hongergevoel meer ervaren. Ze eten om tal van andere redenen dan honger (echte honger welteverstaan, geen dwanggedrag of trek), wat uiteraard onlogisch is. Het komt er dan op aan opnieuw honger te leren krijgen, trek te krijgen in eten, te genieten van de geur van een stuk gebraad of warm brood en geen schuldgevoelens te hebben als men geniet van een lekkere maaltijd! Wie wil afslanken, moet een pakt sluiten met zichzelf en mag niet vergeten dat het lichaam waarop hij roofbouw pleegt door zich eerst alles te ontzeggen en nadien soms te vreten dat het een lust is, zijn éigen lichaam is!

e-gezondheid: Waarin verschilt uw boek van de andere boeken over dit onderwerp, die allerlei recepten en trucs aanprijzen om te vermageren?

Patricia Riveccio: Mijn boek is het resultaat van een boeiend onderzoek dat heel wat misvattingen over voeding uit de wereld helpt. We pakken niet uit met calorietabellen - de meeste boeken over vermageren staan er vol van - omdat vaststaat dat calorieën echt niet het probleem zijn. Leuzen als "doe zoals ik en u zult 40 kg kwijtraken" zult u hier niet vinden. Goed, dergelijke recepten kunnen misschien tijdelijk gewerkt hebben bij deze goeroes (bekijk de foto's van Demis Roussos, Paul Loup Sulitzer en andere beroemdheden vandaag!!!), maar u bent hén niet! Trouwens, als u weer net zoveel wilt aankomen als zij, doe dan gerust… Verder leggen we uit waarom melkproducten niet noodzakelijk zijn en zelfs tot overgewicht kunnen leiden, en waarom mensen soms (vaak) juist meer moeten eten als ze willen vermageren. Het komt erop aan het geschikte vermageringssupplement te kiezen in plaats van zomaar het nieuwste product uit te proberen. De lezer verneemt ook waarom je van maandstonden, vervuiling en slapeloosheid verdikt, en welke invloed vitamines en mineralen hebben op overgewicht. Kortom, we laten de lezer een verkenningstocht maken in zijn eigen lichaam, om hem ertoe aan te zetten een eigen oplossing te kiezen, want alleen die heeft kans op succes. In "Mincir plaisir" prijzen we geen wonderdieet aan, geen recepten zoals "5 kg verliezen in één week tijd". Wél reiken we de lezer de nodige kennis aan om inzicht te krijgen in zijn lichaam en zelf te beslissen over de beste oplossing. We willen hem vooral niet langer afhankelijk maken van de valse, snelwerkende mirakeloplossingen die sinds jaar en dag aangeprezen worden. Titels als "In geen tijd afslanken" zult u niet terugvinden in de inhoudstafel. Nadenken en zorg dragen voor zijn lichaam: daar gaat het om!

Bronnen: Patricia Riveccio is journaliste en gespecialiseerd in gezondheid en fitheid. Ze is de auteur van 'Mincir Plaisir' (uitgeverij Leduc S., uitgeversprijs 13,90 euro) en schreef samen met dr. Daniel Sister ook 'Ménopause' en 'Maigrir sans faim', verschenen bij uitgeverij Trajectoires.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

Zo krijgt u een strakke buik!

 • Is uw buik niet meer strak en is hij zijn tonus kwijt? Misschien beweegt u wel te weinig, eet u te rijkelijk of bent u ...
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating