• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Insecten op uw bord?

Artikel gepubliceerd door op 08/01/2014

Bronnen: AFSCA


Insecten op uw bord?

België is het eerste land in Europa dat hygiëneregels opstelt voor de consumptie van insecten.

Eetbare insecten?

Er zijn altijd al mensen geweest die insecten eten. Vooral in Afrika en Azië is het eten van insecten sterk ingeburgerd. Nu er meer bekend is over de voedingswaarde van insecten, begint ook het Westen ze als voedsel te ontdekken. Het FAVV, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, heeft daarom enkele regels opgesteld.

 

Welke insecten mogen gegeten worden?

Het FAVV heeft tien insecten voor menselijke consumptie goedgekeurd, waaronder de meelworm, de huis- en bandkrekel, twee soorten sprinkhanen en een aantal wormen. De bedrijven die krekels voor menselijke consumptie kweken, verkopen of verwerken, moeten bovendien bij het FAVV geregistreerd zijn. Het FAVV wijst erop dat voor deze insecten dezelfde algemene regels van de wetgeving gelden als voor andere levensmiddelen (hygiëneregels, traceerbaarheid, meldingsplicht, enz.).

Artikel gepubliceerd door op 08/01/2014

Bronnen: AFSCA

Vindt u het artikel interessant?
 
Gezonde voeding en slank
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie