In tijm gestoomde kalkoenfilet met een mix van schelpjes en groenten

Recept aangemaakt op 21/10/2008 - 00h00 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/05/2017 - 16h59
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

400 gram kalkoenfilet
1 bosje tijm
1 bosje jonge wortelen
4 jonge raapjes
1 takje selder
2 kleine uien
1 blokje gevogeltebouillon
1 eetlepel olijfolie
½ glas witte wijn
120 gram schelpjes
zout
peper

PUB

Bereiding van in tijm gestoomde kalkoenfilet met een mix van schelpjes en groenten

Snij het kalkoenvlees in dikke schijven.
Verhit het water in de stoomkoker en doe de tijm in het water. Leg het vlees in de lade zogauw het water kookt. Laat het 10 tot 12 minuten afgedekt koken en draai het halverwege de kooktijd. Hou het vlees warm.

Schraap de wortelen, de raapjes, het seldertakje en de uien en snij alles in kleine stukjes.
Los de helft van het bouillonblokje op in een glas water.
Verhit de olie in een braadpot en stoof de groenten. Giet er de bouillon en de witte wijn bij en breng op smaak met zout en peper. Laat 10 tot 12 minuten op een hoog vuur koken.

Doe de rest van het bouillonblokje in een met water gevulde pan en breng dat aan de kook. Doe er wat zout bij en giet er de schelpjes in. Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de schelpjes goed uitlekken en doe ze in de pot bij de groenten. Meng goed.

Leg het kalkoenvlees op een schotel. Laat de groenten en schelpjes uitlekken en schik ze rond het vlees.
Laat het braadvocht lichtjes indikken en giet deze saus over het gerecht.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 21/10/2008 - 00h00 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/05/2017 - 16h59
PUB