Ile flottante met munt

Recept aangemaakt op 02/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 17/03/2015 - 11h33
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

50 cl halfvolle melk
4 eieren
60 gram fijne suiker
20 gram bloemsuiker
15 takjes verse munt
PUB

Bereiding van een île flottante met muntVerwarm de melk in een steelpan samen met 10 takjes munt. Haal de pan van het vuur zodra de melk tegen het kookpunt aan komt. Leg het deksel op de pan en laat trekken.

Scheid de dooiers en de eiwitten. Doe de dooiers in een grote kom. Doe de fijne suiker erbij en klop tot een smeuïge massa.

Haal de munttakjes uit de melk. Giet de helft van de melk beetje per beetje bij het eidooiermengsel. Blijf intussen onafgebroken roeren met een houten lepel. Doe alles terug in de steelpan en meng goed.

Kook de crème anglaise op een zeer zacht vuur. Roer intussen zonder ophouden en ga ook over de bodem de pan om aanbakken te voorkomen. Haal de pan van het vuur als de crème dikker is en goed aan de lepel blijft plakken.
Giet de bereiding meteen in een grote kom en laat ze even afkoelen. Zet ze dan in de koelkast.

Doe een mespuntje zout bij de eiwitten en klop ze stevig op. Doe de bloemsuiker bij het eiwit als het goed stijf is. Blijf intussen kloppen.
Schep met een lepel vormpjes eiwit op een schotel en laat 40 seconden bakken in de microgolfoven op de laagste stand.

Versnipper de 5 overgebleven takjes munt. Houd enkele blaadjes apart voor de versiering. Verdeel de muntsnippers over de coupes. Giet er de muntcrème bovenop en eindig met het opgeklopte eiwit.

Werk het île flottante af met de apart gehouden muntblaadjes.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 02/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 17/03/2015 - 11h33
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB