Ik koop wel, ik koop niet... Aperitiefcrackers, bacteriënwerende schoonmaakproducten... februari 2010

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 22/02/2010 - 00h00
-A +A

Elke maand geeft Paule Neyrat, de diëtiste van e-gezondheid handige tips over producten die haar aandacht hebben getrokken. Op het programma deze maand: yoghurt en brikverpakkingen van melk, diepvriesgroenten, crackers en pistachenootjes, en bacteriënwerende producten.

Ik koop zes yoghurts in glazen potjes


Op die manier heb ik de nodige stoffen om daarna zelf mijn yoghurt te maken! Dat is kinderspel en het komt stukken goedkoper uit dan de yoghurt uit de handel. Het kan zelfs zonder yoghurtmachine. Er bestaan boekjes voor met tips en recepten.

Ik koop diepvriesgroenten


In de winter is dat de beste manier om variatie te brengen in de voeding en het is eens iets anders dan de typische seizoensgroenten zoals wortel en prei. Er zijn in de handel natuurlijk courgettes, paprika's of tomaten te koop uit Marokko of nog verder, maar ze zijn een stuk duurder. Bovendien zitten diepvriesgroenten boordevol vitamines, want ze worden meteen na de oogst ingevroren!

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 22/02/2010 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Waarom is yoghurt zo gezond? Geüpdatet op 06/06/2006 - 00h00

Als we de geschiedenisboeken mogen geloven, dateren de kwaliteiten van yoghurt niet van gisteren. Verschillende eeuwen geleden al werden er legendarische gezondheidsweldaden aan toegeschreven. De moderne wetenschap bevestigt die deugden...

In topvorm met yoghurt Geüpdatet op 25/10/2005 - 00h00

De voorbije twintig jaar is het verbruik van yoghurt in België verdubbeld. Elke Belg eet nu gemiddeld tien liter yoghurt per jaar. Een goede gewoonte, vooral als je aan sport doet.

Meer artikels