• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  12 mening
 • Tips (0)

Ik heb kringen onder de ogen: zijn er oplossingen?

Ik heb kringen onder de ogen: zijn er oplossingen?

Kringen onder de ogen worden gekenmerkt door een donkere indruk ter hoogte van het onderste ooglid. We zijn geneigd te denken dat we allemaal dezelfde kringen hebben. Daarin vergissen we ons. Er bestaan verschillende soorten kringen: de donkere roet- of kastanjebruine kringen, die vaker voorkomen bij zuiderse mensen, diepliggende kringen, blauwe kringen, kringen met wallen. Het is belangrijk deze van elkaar te kunnen onderscheiden, aangezien de behandelingen verschillen. Een woordje uitleg van dr. Catherine De Goursac*.

Welk soort kringen hebt u?

Om de juiste kleur (blauw, kastanjebruin) van uw kringen te ontdekken, volstaat het de huid wat uit te rekken. Blauwe kringen zijn te wijten aan een te dunne huid, waardoor de bloedvaten onder de huid zichtbaar worden. Donkere kringen wijzen erop dat de huid veel pigmenten bevat, wat erfelijk bepaald is. Diepliggende kringen zorgen onder de ogen voor schaduw, wat een vermoeide indruk nalaat. En tot slot hebben we nog de kringen met wallen, die eruitzien als een zwelling met daaronder een kleine kring. Ook deze kringen bezorgen de persoon in kwestie een vermoeide indruk.

Oplossingen voor kringen met wallen

Wallen onder de ogen zijn vaak te wijten aan een slechte lymfedrainage. Onder de ogen gaat zich vocht ophopen. Dat vocht neemt vet op en vormt wallen. In het begin doet u er goed aan 's morgens een koud kompres op de ogen te leggen. Dit is een vrij doeltreffende oplossing. Daarna gaat u beter naar een schoonheidsspecialiste die u kan leren hoe u uw oogleden kunt masseren om zodoende de drainage op die plaats opnieuw te activeren. Ook een chirurgische ingreep kan een oplossing bieden voor een tiental jaren: de ingreep bestaat uit de verwijdering van de inhoud van de wallen.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 01/03/2016
Origineel artikel geschreven door op 23/11/2009

Bronnen: Dr. Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde, lid van de raad van bestuur van de Franse vereniging van esthetische artsen (AFME) (www.afme.org) en secretaris van de Franse vereniging rond anti-aging.

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Welke esthetische technieken als ons gezicht door de tijd wordt getekend?

Vindt u het artikel interessant?