Paule Neyrat, diëtiste

Ik heb altijd honger om 11 uur. Wat kan ik doen?

Geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/04/2016 - 09h57
-A +A

Een rammelende maag aan het eind van de voormiddag is een teken dat het ontbijt te karig was.

Ontbijten is belangrijk, en toch blijven veel mensen ermee worstelen.

Enkele tips om te voorkomen dat we het overslaan.

Lege batterij 's ochtends

Als u 's morgens tussen 6 en 7 uur opstaat, zullen uw batterijen behoorlijk leeg zijn (tenzij u natuurlijk de avond tevoren heel laat en heel rijkelijk gegeten hebt). En dat is normaal, want als u 's avonds rond 20 uur eet, zijn er sinds uw vorige maaltijd ongeveer tien uur verstreken.

In die tijdsspanne heeft uw lichaam het grootste deel van zijn energiereserves opgebruikt. Want ook 's nachts werkt uw lichaam verder, ook al is dat trager dan overdag.
Net als uw mobieltje moet uw batterij op tijd en stond worden opgeladen. Het ontbijt vervult nu net die functie.

Honger?

Sommige mensen voelen zich 's ochtends fris als een hoentje en hebben een gezonde eetlust.

Voor hen is het ontbijt heilig en ze zullen dan ook nooit het huis uit gaan zonder eerst hun rituele moment van drank en voedsel te beleven. Vaak maken ze de avond ervoor al dat onmisbare ontbijt klaar. De tafel wordt gedekt, de koffiezet of waterketel worden klaargezet en hoeven dus alleen nog maar te worden opgezet, de boterhammen zijn al gesneden en verpakt tegen het uitdrogen, de boter staat al uit de koelkast zodat hij makkelijk smeert, de honing of confituur staat al op tafel met het lepeltje erbij, de fruitsalade staat al koel en is klaar om te worden opgegeten.
Deze mensen hebben om 11 uur geen honger!

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 28/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 15/04/2016 - 09h57
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
snoopy1971

wat de havermoutpap betreft, best eerst de melk opwarmen en nadien pas de havermout erin doen anders heb je kans dat je microgolf ook onder de havermout zit (spreek uit ervaring)

selfwelltips

Steeds meer kun je er over lezen. Steeds meer hoor je er over praten. Is het een hype van deze tijd? Gezonde voeding, bewust zijn van wat je eet, hoe je leeft en wat je wilt. Het is geen hype, het is een soort van bewust worden, van eindelijk wakker geschud worden, dat er iets ondernomen moet gaan worden. Iets dat jij moet gaan ondernemen.

Wil je een fit en gezond leven? Start dan met evenwichtig en gezonde voeding. Hierdoor zal niet alleen je lichaam en geest in vorm geraken, maar ook je levenskwaliteit zal verbeteren. 'Je bent wat je eet' is een bekende uitspraak waar een kern van waarheid in zit!

Een evenwichtig voedingspatroon is dus zeker niet alleen belangrijk voor sporters, maar voor iedereen die bewuster in het leven wil staan.

Denk niet aan moeilijke diëten die je toch niet kunt volhouden.

Vanille

Ik ontbijt iedere ochtend om 7h met een stevig ontbijt (zout en zoet), maar tussen 10h en 11h heb ik HONGER. Dus wat jullie schrijven over mensen die ontbijten GEEN HONGER HEBBEN OM 11H is totaal achterhaald.
Groeten.
Daisy

PUB
Lees ook
Ontbijt met het hele gezin: kopzorgen over alle diëten Geüpdatet op 21/09/2015 - 15h19

Papa heeft een te hoge cholesterol , mama heeft lactose-intolerantie en is gevoelig voor gluten. Opa heeft een te hoge bloeddruk en oma heeft diabetes. Iedereen heeft dus wel iets wat hij niet mag eten. Hoe pakt u het gezinsontbijt aan zonder ook de...

Belgisch ontbijt bestudeerd Geüpdatet op 11/12/2007 - 00h00

Het ontbijt is een buitenkans voor de familie om samen te zijn en het is dé maaltijd bij uitstek om de batterijen op te laden. Maar te weinig Belgen blijken te beseffen hoe belangrijk dat ontbijt is.

Meer artikels