IJsstronk tutti frutti

Recept aangemaakt op 28/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2014 - 11h49
-A +A
Voor :
8 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1/2 liter vanille -ijs
1/2 liter aardbei-ijs
150 g gekonfijt fruit in dobbelsteentjes
1 eetlepel crème van cassis of aardbeien
100 g frambozen, bessen of aardbeien
PUB

Bereiding van de ijsstronk tutti frutti

Dit dessert moet minstens 24 uur op voorhand gemaakt worden

Haal beide soorten ijs uit de diepvriezer en zet ze in de koelkast.

Doe het gekonfijte fruit in een kom, doe er de cassis- of aardbeiencrème bij, roer en laat 1 uur weken.

Zet een charlottevorm of een cakevorm 1 uur in de diepvriezer.

Vul de vorm dan met vanille-ijs. Verdeel het ijs met een spatel over de bodem en bestrijk er ook de wanden mee tot de hele vorm bedekt is met een mooie, regelmatige laag ijs. Maak de randen schoon en zet de vorm 10 tot 15 minuten in de diepvriezer tot het ijs hard is.

Vermeng intussen het fruit met het aardbei-ijs.

Haal de vorm met het vanille-ijs uit de diepvriezer zo gauw het ijs hard is en vul hem met het fruitmengsel. Druk goed aan met een spatel en maak de bovenkant glad.
Zet de vorm dan nog eens minstens 6 uur in de diepvriezer.

Haal de ijsstronk 30 minuten voor het opdienen uit de diepvriezer.
Hou de vorm even onder heet stromend water en haal de ijsstronk uit de vorm. Versier de stronk met het rode fruit.

U kunt deze ijsstronk makkelijk enkele dagen van tevoren klaarmaken en hem in de diepvriezer bewaren. Ook andere soorten ijs gaan er prima bij (frambozenijs, pistache-ijs, enz.)

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 28/12/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 15/12/2014 - 11h49
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB