IJskoude soep van komkommer met gerookte zalm

Recept aangemaakt op 05/07/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 04/07/2016 - 11h45
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Ingrédients :

2 komkommers
4 kleine witte lente-uien (met steel)
½ bosje bieslook
1 glas halfvolle melk
1 koffielepel mosterd
1 citroen
2 sneetjes gerookte zalm
zout
versgemalen peper

Bereiding van de ijskoude soep van komkommer met gerookte zalm

Was de komkommers, maar schil ze niet. Snij alleen de uiteinden af. Snij daarna elke komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes en doe ze in een zeef. Bestrooi met zout en laat dertig minuten staan om het vocht er te laten uittrekken.

Was de lente-uien en snij de uibollen in stukken. Snij 5 cm van de stelen af en versnipper die.
Was het bieslook, dep droog, houd 4 takjes apart en hak de rest fijn.

Doe de uitgelekte komkommer, de stukjes ui, het bieslook en de mosterd in de beker van de keukenrobot. Giet de melk erbij en mix tot een mooi homogene soep.

Doe er een beetje zout in en royaal peper. Doe er ook het sap van de citroen bij.
Giet de soep in een soepterrine en zet minstens 2 uur in de koelkast.

Snij net voor het opdienen de sneetjes gerookte zalm in repen en verdeel die over 4 kommen. Zet koel weg.
Snij de apart gehouden takjes bieslook in tweeën. Proef de soep en kruid eventueel nog bij.

Giet ze in de kommen, prik de bieslooktwijgjes erin en dien goed koel op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 05/07/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 04/07/2016 - 11h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB