IJskoude soep van komkommer, appel en aardbeien

Recept aangemaakt op 26/07/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 22/06/2016 - 12h36
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
aperitieven
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

1 grote of 2 kleine komkommers
5 kleine lente-uien
3 groene appels (granny smith)
1 limoen
4 takjes koriander
8 tot 10 aardbeien
tabasco
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van ijskoude soep van komkommer, appel en aardbeien

Schil de komkommer en snij hem in kleine blokjes. Doe ze in de beker van de mixer.

Was de uien en snij de stelen af op 5 cm boven de bol. Pel de uien en hak ze grof. Doe ze in de beker bij de komkommer.

Schil de appelen, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Snij 2 appelen in stukjes en doe ook die in de beker van de mixer. Snij ook de derde appel in blokjes, besprenkel met citroensap en zet opzij

Stroop de korianderblaadjes af en hak ze grof. Doe ze in de mixer bij de rest.

Mix alles tot een mooi homogene soep.

Giet de soep in een soepterrine. Doe er de apart gehouden appelblokjes in.
Rasp wat van de limoenschil en werk dat eronder. Kruid dan naar smaak met zout, peper en tabasco.

Zet de soep in de koelkast en laat minstens 3 uur afkoelen.

Was net voor het opdienen de aardbeien en ontdoe ze van de steeltjes. Snij ze in stukjes en strooi die over de soep.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 26/07/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 22/06/2016 - 12h36
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB