IJsgekoelde tomatensoep met meloen

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 07/07/2009 - 00h00
-A +A
Type :
voorgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

2 meloenen
8 trostomaten
2 takjes basilicum
2 teentjes look
1 koffielepel tomatenpuree
zout
versgemalen peper

Bereiding

Snij de meloenen in tweeën en verwijder alle zaadjes en zaadlijsten.
Haal met een meloenlepeltje het vruchtvlees uit en doe de balletjes in een kom. Hak het basilicum fijn en doe de helft bij de meloen. Roer alles dooreen en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Leg ook de lege meloenschalen in de koelkast.
Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in grote stukken. Pel de lookteentjes en plet ze met de platte kant van een mes.
Mix de tomaten, samen met de look en de rest van het basilicum. Doe er de tomatenpuree bij en breng op smaak met zout en peper.
Giet deze bereiding in een diepe schotel. Leg in een andere schotel ijsblokjes, zet de schotel met de soep erop en zet alles in de koelkast tot net voor het opdienen.
Haal de lege meloenschalen en de meloenballetjes uit de koelkast. Verdeel de balletjes over de meloenhelften en giet de gekoelde tomatensoep erover. Dien meteen op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 07/07/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB