IJsgekoelde tomatensoep met meloen

Recept aangemaakt op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 29/07/2014 - 15h16
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

2 meloenen
8 trostomaten
2 teentjes look
8 blaadjes basilicum
1 koffielepel tomatenpuree
zout, peper

Soep is weer in de mode. De voorbije maanden zijn de soepbars in de stad als paddenstoelen uit de grond geschoten. 's Zomers is een koude soep altijd welkom om een maaltijd te beginnen. Onderstaand recept is natuurlijk licht.

Bereiding van de ijsgekoelde tomatensoep met meloen

Snij de meloenen in tweeën. Haal het vruchtvlees eruit met een speciale lepel voor meloenballetjes.
Leg de balletjes in een slakom en zet de kom en de uitgeholde meloen in de koelkast.

Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes.
Snij het vruchtvlees in grote blokjes.

Pel de knoflookteentjes en plet ze.

Snipper de basilicumblaadjes fijn.

Mix het vruchtvlees van de tomaten, de look en het basilicum.
Meng er de tomatenpuree onder.
Breng op smaak met zout en peper. Doe dit mengsel in de slakom.
Leg enkele ijsblokjes in een andere slakom, zet de kom met de soep erbovenop en zet alles in de koelkast.

Haal net voor het opdienen de uitgeholde meloen en de meloenballetjes uit de koelkast.
Verdeel de balletjes over de meloenen.
Giet de gekoelde soep in de meloenhelften. Dien meteen op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 05/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 29/07/2014 - 15h16
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB