IJsgekoelde komkommersoep

Recept aangemaakt op 04/07/2016 - 11h55 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 29/05/2017 - 15h18
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

2 komkommers 4 trostomaten 1 bosje bieslook 4 sjalotten 1 citroen 2 potjes yoghurt 2 eetlepels balsamicoazijn piment d'Espelette (Baskische chilipeper) zout peper

PUB

Bereiding van de ijsgekoelde komkommersoep

Schil de komkommers. Snij ze in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snij er met een mesje vier slierten af en hou ze apart. Snij de rest in kleine stukjes. Was de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de pitjes.

Was het bieslook en snipper ze grof. Pel de sjalotten en hak ze in stukjes.

Doe alles systematisch in de mixer of keukenblender. Mix de groenten.

Doe er het sap van de citroen bij, samen met anderhalf potje yoghurt en de azijn. Mix opnieuw. Doe de soep in een recipiënt.

Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 15 tot 25 minuten opvriezen in de diepvries. Bestrooi net voor het opdienen met één of twee mespuntjes piment d'Espelette en versier met de slierten komkommer.

Leg er met een koffielepel de rest van de yoghurt in toefjes bovenop.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 04/07/2016 - 11h55 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 29/05/2017 - 15h18
Vaakst gelezen recepten
PUB