IJsgekoelde groenten met mantelschelpen

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/12/2015 - 12h35
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Ingrédients :

1 bosje jonge wortelen
150 gram zilveruitjes
8 tenen knoflook
4 takjes grof bieslook
1 bot groene asperges
200 gram tuinbonen (diepvries)
1 blokje gevogeltebouillon
1 eetlepel olijfolie
20 verse of diepgevroren mantelschelpen (kleine coquilles)

Maak de wortelen schoon, de uien, de look en het bieslook. Snij deze laatste in staafjes van ongeveer 5 cm. Was de asperges en schraap ze, snij de harde onderkant af, snij de stelen in tweeën. Ontdooi de bonen.

Doe het bouillonblokje in 3 dl water en verwarm en laat lichtjes inkoken.

Verhit de olie in een kookpot op een zacht vuur. Doe alle groenten behalve de asperges erin en roer goed. Leg het deksel op de pot en laat 5 minuten stoven op een heel zacht vuur. Giet de ingekookte bouillon erbij. Laat nog eens 15 minuten koken. Doe de asperges erbij en laat nog eens 5 tot 7 minuten koken. Controleer met de punt van een mes of de asperges gaar zijn.

Doe de schelpen erbij. Laat 2 minuten koken als ze vers zijn, 5 minuten als ze uit de diepvries komen. Roer intussen voorzichtig. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Dien warm op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 01/12/2015 - 12h35
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB