Iedereen weg van Zumba?

Iedereen weg van Zumba?

Zumba® is de beste manier om te bewegen! Zo denken de honderden fans van deze fitnessmethode die gebaseerd is op Latijns-Amerikaanse dans er toch over. We stellen ze even voor…

Zumba®, het ritme in uw vel

De eerste troef van Zumba® is natuurlijk het ritme. Net als dat van andere Latijns-Amerikaanse dansen  zoals de merengue, cumbia, salsa, samba – wordt het gebruikt als basis van fitnessoefeningen. Ook de uit te voeren passen gaan terug op de passen in de dans. De eenvoudigste worden meestal aan het begin van de sessie gebruikt… Daarna, als de deelnemers als wat zijn opgewarmd, volgen iets complexere ritmes.

Maar Zumba® is niet alleen een dans. De erop geïnspireerde passen worden gecombineerd met bewegingen van het bovenlichaam, waardoor de oefening intenser wordt en het hele lichaam moet werken. Vandaar ook dat het calorieverbruik relatief groot is en er al snel vermoeidheid optreedt… maar het is wel voor de goede zaak! Zoals bij alle fitnesscursussen bestaat een sessie Zumba® uit een tiental minuten opwarming en aan het eind van de les enkele liedjes voor het stretchen. Zo stapt  u ’s anderendaags niet met stramme spieren uit bed!

 

Zumba®: sport én ontspanning

Bewegen is dus een sterk argument om aan Zumba® te doen, maar er is meer. Deze sport is ook ideaal voor wie zich wil ontspannen en uitleven. De bewegingen worden in stukjes aangeleerd zodat iedereen goed kan volgen, en alles gebeurt natuurlijk met een stralende glimlach op het gezicht! Er zijn ook meerdere niveaus. De beginnelingen en de gevorderden dansen wel samen, maar passen gewoon de passen aan hun oefenniveau en graad van vermoeidheid aan. De choreografie verandert om de vier of vijf weken. Vaak genoeg dus om u niet te vervelen, maar toch ook niet te vaak om de opeenvolging van de bewegingen te kunnen onthouden. Want om u volledig te kunnen ontspannen, moet u de choreografie toch minimaal kennen.

 

Artikel gepubliceerd door op 28/11/2011

Bronnen: Coralie Berael, gediplomeerd lesgever Zumba.

Vindt u het artikel interessant?