Hypertensie: Een nieuwe campagne voor de vermindering van het zoutgebruik

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/01/2010 - 00h00
-A +A

PUB

Op weg naar een minder zoute voeding blijft waakzaamheid geboden


De hoeveelheid zout die aan de voeding wordt toegevoegd, is relatief eenvoudig te controleren. Het probleem is dat, op enkele uitzonderingen na, alles wat we eten zout bevat. Zogoed als alle industriële voedingsmiddelen bevatten veel natrium. Hier zijn nog enkele raadgevingen:

  • Controleer alle ingrediënten. Zout of natrium staan normaal vermeld. Per dag zouden we eigenlijk niet meer dan 6 g keukenzout mogen gebruiken. Dat komt overeen met 2,4 g natrium.

  • Vertrouw niet te veel op de smaak! Natrium proeft men inderdaad niet altijd in de voedingsmiddelen. Een voorbeeld: sommige ontbijtgranen bevatten evenveel zout als chips...

  • Globaal gezien kunnen we aanbevelen om zo weinig mogelijk industriële voedingsmiddelen en kant-en-klaarmaaltijden te eten. Ze bevatten bijna altijd een grote hoeveelheid natrium en bovendien verhinderen ze u zelf te beslissen hoeveel zout u dagelijks in uw voeding wilt gebruiken.

  • Voor meer informatie en raadgevingen, kunt u terecht op de website www.stophetzout.be
Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/01/2010 - 00h00 www.stophetzout.be, campagne van de FOD Volksgezondheid
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB