De hype van de zen-verzorgingsproducten

Geüpdatet door Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste op 07/09/2016 - 15h13
-A +A

Zen-verzorgingsproducten voor het huis, het gezicht, het lichaam en zelfs het haar… Deze producten beloven ons een vorm van welzijn als reactie op de alomtegenwoordige stress. We zoomen in op wat de markt ons te bieden heeft.

PUB

Zen-verzorging: een overvloed aan positieve eigenschappen

Op de eerste plaats vinden we de zen-verzorgingsproducten die recht uit de zee komen: zeegeuren en actieve bestanddelen boordevol mineralen en oligo-elementen die ideaal zijn voor de huid. Algen zijn al jaren bekend om hun heilzame werking tegen vervuiling, stress en vermoeidheid. Deze producten voor het gezicht, het lichaam of zelfs het haar leiden uiteindelijk tot een cocktail van ontstressende nutriënten, die in de huid dringen om ze te voeden en haar van binnenuit te zuiveren. Zelfs verstuivers om in huis te gebruiken, volgen de 'zeestroming'.

 

Zen-verzorging: rechtstreeks uit de bron

Thermale waters, die ook deel uitmaken van de zen-cosmeticaproducten, putten mineralen en oligo-elementen uit de natuur. Deze elementen helpen het lichaam beschermen tegen allerlei gevaren, zoals stress bijvoorbeeld. Ook de huid, die het sowieso hard te verduren krijgt, wordt op deze manier beschermd. De micro-organismen werken trouwens in op de zenuwuiteinden van de huid zodat ze zich beter kunnen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Er bestaan zelfs verstuivers voor thermale waters. Ze worden gebruikt om de huid op elk ogenblik van de dag te verfrissen en te ontspannen. De meeste merken beschikken over hun eigen model.

 

Initialement publié par Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste le 22/02/2011 - 11h57 et mis à jour par Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste le 07/09/2016 - 15h13
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Schoonheidsgeheimen uit de Maghreb Geüpdatet op 08/08/2006 - 00h00

Natuurlijke schoonheidsproducten zitten duidelijk in de lift. Dankzij reizen en culturele vermenging worden "verjongingsgeheimen" ook naar het Westen geëxporteerd, tot ons grote genoegen. Populaire producten zijn: zwarte zeep , rassoul , arganolie en...

De huid slachtoffer van onze biologische klok! Gepubliceerd op 06/04/2016 - 12h02

Niemand ontsnapt aan de veroudering , een universeel proces dat bepaald wordt door onze biologische klok en waarvan de eerste tekens verschijnen vanaf de leeftijd van dertig jaar. De strijd tegen de tijd is nochtans niet bij voorbaat verloren!

Meer artikels