Huismiddeltjes voor mooi en glanzend haar

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/12/2015 - 15h24
-A +A

Vandaag zijn alle mogelijke en alle denkbare verzorgingsproducten voor elk type haar te koop. Toch zijn er nog mensen die gek zijn op de grootmoedersmiddeltjes.

Ze zweren bij zelf gemaakte middeltjes die ze brouwen met basisproducten die in de handel te koop zijn. We verklappen u hun geheimen.

PUB

Producten om het haar te spoelen op basis van etherische oliën

Ze zijn bruikbaar voor elk type gezond haar dat wat glans kan gebruiken. Ze zijn ook makkelijk te maken en gebruiksvriendelijk! De basis is telkens dezelfde: 35 cl water en 7,5 cl appelsap (dat is wat zuurder en dat is goed voor het haar).

Doe daar vijf druppels van een etherische olie naar keuze toe die past bij uw haartype.

  • Droog haar: sandel of wierook.
  • Vet haar: bergamot, ceder, geranium, pompelmoes of citroen.
  • Dun haar: geranium.
  • Normaal of vaak gewassen haar: ceder, lavendel, sinaasappel, rozemarijn.

 

U kunt voor een extra effect ook water aan de kook brengen en daar bepaalde planten 10 minuten in laten trekken. In dat geval kunt u kiezen tussen:

  • Goudsbloem, kamille of malve voor droog haar.
  • Vlierbloesem, melisse, munt of salie voor vet haar.
  • Goudsbloem of haverstro voor dun haar.
  • Rozen, rozemarijn of tijm voor normaal haar.

 

Natuurlijke hairconditioners en haarmaskers

Shockremedies voor heel bijzonder haar!

Laat ze een kwartier op uw haar voor een optimaal effect. Sommige kunt u gewoon met water wegspoelen, andere zijn vetter en vragen nog een extra wasbeurt.

Voor dun of kroezelig haar: 5 eetlepels volle yoghurt opgeklopt met een eierdooier. De eierdooier levert lecithine, een stof die het haar voedt en volume geeft.

Yoghurt maakt het haar ook wat zuurder.

Tegen roos: meng drie geraspte wortelen, 2 eetlepels honing en 3 eetlepels havermeel. Doe daar 2 koffielepels zachte amandelolie bij. Na het intrekken  moet u uw haar wel nog eens wassen.

Dit masker verenigt de goede eigenschappen van caroteen (hydraterend en antioxiderend) en honing (ontsmettend en ook hydraterend). 

Voor gespleten haar: 3 eetlepels honing, 12,5 cl olijfolie extra vierge, 2 druppels rozemarijnextract en 2 koffielepels cider. Klop alles stevig op met een vork, doe het mengsel op uw haar en wikkel uw hoofd in een warme handdoek. Was uw haar daarna met shampoo en werk af met een hairconditioner.

Deze cocktail bewaart twee maanden.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 22/05/2012 - 11h42 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 08/12/2015 - 15h24

Beauté Nature, uitg. Solar

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
5 huismiddeltjes voor beschadigd of broos haar Geüpdatet op 24/06/2013 - 14h59

Is uw haar wat platjes, vermoeid en beschadigd door te vaak wassen, kleuren of brushen? Met een beetje geduld en enkele ‘bijna wonderoliën’ kunt u zelf verzorgingsproducten brouwen om uw haar weer in vorm te krijgen. Hier zijn 5 gemakkelijke instantr...

Dof haar? Geef het zijn glans terug! Gepubliceerd op 17/11/2017 - 12h42

Waarom wordt haar dof? Haarkleuringen, te veel zon, te vaak drogen met de haardroger of gewoonweg voedingstekorten... kunnen het haar dof maken. Volg onze tips en raadgevingen om uw haar zijn glans terug te geven.

Meer artikels