Hormoontherapie voor vrouwen met verminderde libido?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 13/02/2012 - 15h43
-A +A

Geen of een verminderde libido is het meest voorkomende seksuele probleem bij vrouwen. Stilaan openen er zich nieuwe pistes voor de behandeling hiervan...

PUB

Verminderde libido bij vrouwen is hormonaal bepaald

Veel vrouwen hebben last van een (te) lage libido. Bij vrouwen bij wie de eierstokken operatief zijn verwijderd, komt het nog vaker voor. Het probleem zou te wijten zijn een daling van het testosterongehalte in het bloed.

 

Testosteron oorzaak van verminderde libido bij vrouwen

Testosteron is een hormoon en wordt vaak het mannelijk hormoon genoemd, omdat het leidt tot haargroei, de stem verandert, en de huid vet maakt.
Nochtans is testosteron ook in kleine hoeveelheden aanwezig bij vrouwen, en die kleine hormoondosis blijkt een belangrijke rol te spelen in onze libido.
Vrouwen die een operatie ondergaan om de eierstokken te laten wegnemen (ovariotomie), komen zo door die operatie vervroegd in de menopauze. De hormonen die voorheen nog door de eierstokken werden geproduceerd, vallen dan weg. Die hormonen bepaalden wel mee het testosterongehalte dat in het bloed circuleert. Daarom hebben vrouwen die geen eierstokken meer hebben meer problemen met hun libido dan andere vrouwen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 13/02/2012 - 15h43
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Meer artikels