• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Hormonale behandelingen in vraag

Hormonale behandelingen in vraag Veel vrouwen doen in de menopauze een beroep op een hormonale substitutiebehandeling HST). Wat weet u over HTS en wat moet u weten? Weet u wat de voordelen en de nadelen van HST zijn? Doe de test!

1) De menopauze is een vrouwenziekte.

Niet waar.
De menopauze is geen ziekte. Het is een natuurlijk fenomeen waar alle vrouwen rond de leeftijd van vijftig jaar mee geconfronteerd worden door de stopzetting van de hormoonproductie door de eierstokken (oestrogeen en progesteron). Het optreden van de menopauze gaat bij de meeste vrouwen gepaard met hinderlijke symptomen zoals onder meer opvliegers, ook wel 'vapeurs' genoemd. Dat kan verholpen worden door de stopzetting van de hormoonproductie te compenseren met een hormonale substitutiebehandeling of HST.

2) Alle vrouwen die in de menopauze zijn, moeten een behandeling krijgen met HST.

Niet waar.
Volgens de aanbevelingen van het Frans agentschap voor de veiligheid van gezondheidsproducten (Agence francaise de sécurité des produits de santé), moet HST alleen in lage dosissen voorgeschreven worden aan vrouwen die last hebben van de typische symptomen van de menopauze: opvliegers, humeurschommelingen, een droge vagina, huidproblemen, problemen met de urinewegen, slaapstoornissen, gewichtstoename, enz. Die behandeling wordt voorgeschreven zolang de symptomen aanhouden, daarna niet meer.

Artikel gepubliceerd door op 28/05/2007

Vindt u het artikel interessant?
 
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden