• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Getuigenissen (0)

Homeopathie tegen stress…

Homeopathie tegen stress…

Ons leven wordt er maar al te vaak door stress beheerst. Een beetje stress is normaal, maar te veel stress is schadelijk voor de gezondheid.

Homeopathie kan helpen om stress te vermijden of te verzachten.

Homeopathie en stress

Hebt u ook last van stress? Misschien kan homeopathie u wel helpen. Homeopathische middeltjes zijn niet al te duur en in alle apotheken te krijgen en ze kunnen goede diensten leveren.

 

Zoals gebruikelijk in de homeopathie zijn er twee soorten middeltjes:

De 'kant-en-klare' mengelingen die aan iedereen worden aangeboden. Ze zijn een gemakkelijke oplossing en te gebruiken in momenten van stress of over een langere periode. Uw apotheker zal u advies geven bij wat hij in voorraad heeft.

En de unieke remedies die afgeleid zijn van één stof en die elke patiënt een welbepaald voordeel verschaffen. Hier moet u nagaan welke remedie het beste aansluit bij uw eigen profiel.

 

Welke remedies te kiezen tegen stress?

Alles hangt af van welk type stress u hebt en wat uw profiel is. Het grote voordeel van homeopathie is dat ze holistisch is (de hele mens staat centraal) en dat ze op zoek gaat naar de remedie die de patiënt in alle aspecten van zijn leven kan helpen, ook bij stress. Maar daarvoor moet u zich natuurlijk laten opvolgen door een homeopathische arts!

In afwachting kunt u misschien al voordeel halen uit de volgende remedies. Ze worden aanbevolen voor verschillende vormen van stress.

 • Akoniet of monnikskap (aconitum napellus) bij gejaagdheid, angsten of paniek.

 • Gelsemium (gelsemium sempervirens) tegen zenuwen, beven, het gevoel niet te kunnen handelen.

 • Ignatia tegen angst om bijvoorbeeld het woord te nemen, gepaard gaand met het gevoel een brok in de keel te hebben, enzovoort.

 

Er zijn ook heel wat homeopathische middeltjes te krijgen tegen signalen of gevolgen van stress zoals gebrek aan slaap, uitputting, hypertensie, pijnklachten, enz.

 

Andere oplossingen tegen stress

Als u op zoek bent naar zachte oplossingen tegen stress, zijn er zeker nog andere dingen dan homeopathie die u kunnen helpen.

 • Meer lichaamsbeweging is een van de meest doeltreffende remedies tegen stress die er zijn.

 • U kunt ook gebruik maken van technieken van emotiebeheer zoals mindfulness, een op dit moment erg populaire methode.

 • Misschien kunt u ook iets veranderen aan uw leefgewoonten. Te veel cafeïne, een verstoord evenwicht of onregelmatige werkuren kunnen bijvoorbeeld ook meer stress geven.

Artikel gepubliceerd door op 11/11/2014

Bronnen: Homéo guide, éd. Hachette. Guide familial de l'homéopathie, éd. Hachette.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden