Hoevekip met morieljes

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A

Voor 6 personenIngrediënten1 hoevekip1 fles witte wijn (Jura of andere 'vin jaune')100 gram gedroogde morieljes1 klein potje roomoliezout peperVraag uw slager of poelier om de kip in 12 stukken te snijden.Doe de morieljes in een grote kom met water en laat ze 2 uur weken.Verhit een beetje olie in een grote braadpan Doe de stukken kip in de pan en bak ze in 5 tot 10 minuten aan alle kanten mooi bruin. Prik er af en toe in met een vork en leg ze op keukenpapier. Gooi het vet weg en doe de stukken kip terug in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Giet er de wijn bij. Plaats het deksel op de pan, zet het vuur lager en laat ongeveer 50 minuten koken. De wijn moet ongeveer voor twee derde verdampt zijn. Keer de stukken regelmatig tijdens het koken. Giet de morieljes door een zeef en pers er met de handen zoveel mogelijk water uit. Doe ze bij de kip en roer om.Voeg de room toe en roer goed om. Laat nog 10 minuten koken op een zacht vuurtje en keer de stukken kip regelmatig.Proef de saus en voeg er eventueel nog wat zout en peper bij.Dien dit gerecht op met verse pasta (8 minuten koken in licht gezouten water).

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB