• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  6 mening
 • Commentaren (0)

Hoe werken wij de kilo's van de feesten weg?

Hoe werken wij de kilo's van de feesten weg?

Uiteraard wordt tijdens de eindejaarsfeesten te veel gedronken en gegeten. Toch is het niet nodig om zich daar zorgen over te maken. Een iets meer beheerste voeding zonder al te grote zelfopofferingen en het opvolgen van een aantal tips verzekeren u ervan dat van eventuele uitspattingen geen spoor meer overblijft.

Zelfs indien u "niet overdrijft", zoals men zo vaak zegt, stapelt u tijdens de opeenvolgende feestmaaltijden te veel eiwitten en vetstoffen op en onvoldoende vitaminen en trage koolhydraten (maar te veel suiker). Op sommige dagen verplicht u uw spijsverteringskanaal bovendien om zeer hard te werken.
Het gevolg is dat u zich op 2 januari 's morgens, ook al hebt u niet overdreven met alcohol, wellicht loom, lamlendig en moe zult voelen en dat u misschien een paar kilootjes meer zult wegen dan vóór de feesten. De weegschaal zal u uitsluitsel geven.

Water, nog water, altijd maar water

Geef de voorkeur aan licht bruisend water zoals Badoit, San Pellegrino, Chateldon. De belletjes in het water geven een aangenaam reinigend gevoel en deze merken bevatten bovendien heilzame minerale zouten. Haal deze week nog een aantal flessen in huis. Drink niet te veel koffie (u moet goed slapen om opnieuw op krachten te komen). Opteer eerder voor groene thee, die bijzonder rijk is aan antioxidanten.
Moeten wij u nog vertellen dat alle limonades en suikerhoudende dranken (ook de lightproducten) te vermijden zijn? Indien u veel van die dranken gebruikt, is dit misschien de ideale gelegenheid om af te kicken.

Elke morgen vers sinaasappelsap

Indien u er nog geen hebt, koop dan een (handmatige) citruspers en haal een voorraad sappige sinaasappelen in huis. Elke morgen, zodra u wakker bent, perst u één sinaasappel uit (het kost u één minuutje, zelfs indien u nog wat slaperig bent) en u drinkt het sap meteen op. Het zit vol met vitamine C. U zult zich onmiddellijk beter voelen en de heilzame werking van de vitaminen zal zich overdag ook doen gevoelen. Indien u gevoelig bent voor nierstenen, zal het verse sinaasappelsap u bovendien ook beschermen.

Bijgewerkt door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 23/12/2011
Origineel artikel geschreven door op 02/01/2008

Vindt u het artikel interessant?