• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Getuigenissen (0)

Hoe vraagt u opslag van uw loon?

Hoe vraagt u opslag van uw loon?

U wilt onderhandelen over loonopslag? Psychiater en consultant François Lelord* geeft u enkele gulden tips om uw baas te overtuigen!

Identificeer uw angst

Loonsverhoging vragen roept bij velen een lichte angst op. "Identificeer uw angst, om ze beter te kunnen bestrijden", raadt Francois Lelord aan. "Misschien bent u bang om als te veeleisend over te komen, uw chef te irriteren of, als hij weigert, vernederd te worden als een kind." Hebt u te weinig zelfvertrouwen, dan bestaat het risico dat u minder zelfzeker overkomt en geen loonopslag durft te vragen.

In dat geval moet u absoluut "repeteren" om die angst te bestrijden.

Bereid het onderhoud voor

Kies in de eerste plaats het juiste moment om uw verzoek te formuleren. Als u goed gepresteerd hebt bijvoorbeeld, na een succesvolle opdracht of als het bedrijf puike resultaten haalt.

En ga vervolgens aan de slag! "Denk na over uw argumenten en zet ze op papier", vervolgt Francois Lelord.

"En oefen vooral met een vriend(in), om te anticiperen op de reacties van uw baas." Op die manier kunt u uw stem oefenen en uw houding aanpassen aan de opmerkingen die u krijgt.

Bijgewerkt door Psychonet Production, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 30/04/2014
Origineel artikel geschreven door op 23/09/2003

Bronnen: * François Lelord schreef samen met Christophe André het boek 'La force des émotions' ('De kracht van emoties'), verschenen bij uitgeverij Odile Jacob.

Vindt u het artikel interessant?