Hoe te voorkomen dat uw kind een beugel moet dragen?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 29/05/2007 - 00h00
-A +A

Weinig kinderen komen hun puberteit door zonder dat ze een beugel of een ander apparaatje moeten dragen om aan een mooie lach te komen. Hoe komt dat? Is hun mond te klein geworden om er alle tanden in te laten passen? Zijn onze kaken in de loop der tijd nauwer geworden?

PUB

Voeding en kaken hangen sterk samen

De Franse federatie voor orthodontie probeert ouders gevoelig te maken voor dit probleem. Deze professionelen die alles in het werk stellen om onze kinderen aan mooie, netjes naast elkaar staande tanden te helpen, wijzen op de relatie tussen voeding en de staat van onze tanden en kaken.

Onze kaken zijn zwakker geworden

Ten tijde van de Cro-Magnon mens bestonden mes en vork nog niet en werd er ook nog niet gekokkereld. Toen hadden de mensen een grote mond en sterke kaken. De alsmaar malsere en zachtere voeding van vandaag heeft onze kaken in zekere zin zwakker gemaakt.
De tijd is rijp om eetgewoonten te bevorderen die onze kaakspieren versterken. Die inspanningen moeten worden ingevoerd vanaf de vroegste kinderjaren, want die periode is cruciaal voor de groei van de kaken.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 29/05/2007 - 00h00 Persbericht van de Franse federatie voor orthodontie (FFO), 11 mei 2007.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Tanden: maak komaf met de slechte gewoonten! Geüpdatet op 17/08/2016 - 09h57

Zo’n 5% van de Belgen poetsen hun tanden niet elke dag en heel veel mensen gebruiken hun tanden om noten kraken. Niets is zo slecht om onze tanden te beschadigen. Misschien is de zomer het ideale moment om weer goede gewoonten aan te nemen!

Last van tandenknarsen? Een knarsbitje kan helpen! Gepubliceerd op 15/11/2016 - 17h11

Hebt u last van tandenknarsen? Hebt u het zelf opgemerkt of heeft uw omgeving u erop gewezen? En waarom doet u het? Wat valt er aan tandenknarsen te doen en welke rol kan een opbeetplaat of knarsbitje in de behandeling van tandenknarsen spelen?

Meer artikels