Hoe stomen we ons putje winter weer klaar voor de zomer?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/02/2013 - 15h08
-A +A

PUB

Hoe kunnen we die cyclus doorbreken?

Het is niet makkelijk om aan die gewoontes te weerstaan. Ze maken al jaar en dag deel uit van ons leven.

De eerste manier om ermee te kappen, is naar uzelf luisteren. Maar dan ook echt luisteren!

Stel u voor dat de avond net begint. Het is halfzeven. U komt thuis na een lange en zware dag op het werk. Het huishouden ligt nog te wachten, het is al donker, uw maag begint al te knorren, enz. Het makkelijkst zou zijn om nu een reep chocolade open te maken, toch?

Maar als u toegeeft aan die goesting, luistert u niet echt naar uzelf. Wat u echt nodig hebt, is even op adem komen en u lekker kunnen voelen. Niet per se chocolade. Of toch zeker geen hele reep!

In zo’n situatie neemt u beter even de tijd om u te ontspannen. Adem langzaam in en uit via uw buik, probeer aan iets anders te denken dan aan eten, en stel u daarna weer de vraag waar u echt zin in hebt. U zult zien dat het antwoord vaak iets anders zal zijn dan eten…

 

Kneepjes om de zomer terug te vinden in het putje van de winter

Er zijn andere oplossingen die u kunnen helpen ‘s winters de stemming hoog te houden en u eraan te herinneren dat uw lichaam ook ‘s winters de aandacht en zorg verdient die het ’s zomers krijgt.

  • Houd een streepje zon in uw wintergarderobe. Een strandjurkje dat als slaapkleed kan dienen, een bloes die u op uw laatste vakantie hebt gekocht en op een vrije dag in huis kunt dragen, enz. Alles is goed om u eraan te herinneren dat er een dag komt dat de bodywarmers en lange broeken in de kast kunnen blijven!
  • Ga één of twee keer per maand zwemmen. Het contact met uw zwempak is heilzaam, om nog maar te zwijgen van de voordelen van het zwemmen zelf!
  • Ga elke dag naar buiten, al is het maar een halfuurtje. Als de zon schijnt, zal ze u aan de broodnodige vitamine D helpen en u doen geloven dat de lente eraan komt. Bij grijs weer zult u dan toch ten minste wat beweging hebben, en ook dat is nodig!
Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/02/2013 - 15h08
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB