Hoe reageren op een slangenbeet: 10 belangrijke tips

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 07/07/2009 - 00h00
-A +A

In Europa is de adder de enige giftige slang. De beet van een adder is niet dodelijk, maar het slachtoffer moet toch zo snel mogelijk naar een verzorgingscentrum overgebracht worden. Wat moet u doen en wat mag u niet doen tot de hulpdiensten er zijn? We bieden u 10 tips om adequaat te reageren op een slangenbeet.

PUB

1. Het gevaar herkennen


Welke zijn de door de slangenbeet veroorzaakte symptomen?
Pijn in de buurt van de plaats waar de slang gebeten heeft, angst, misselijkheid, braken, hoofdpijn, gezichtsstoornissen, loom en slaperig gevoel in armen en benen.

2. De hulpdiensten oproepen


Opgelet: na een beet door een adder moeten de hulpdiensten meteen opgeroepen worden. Dat kan overal in Europa via het nummer 112.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 07/07/2009 - 00h00 "Guide pratique des premiers secours" (Praktische gids bij eerste hulp), Franse Rode Kruis, Reader's Digest/Het Beste.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Over insecten-, slangen- en spinnenbeten Geüpdatet op 08/08/2006 - 00h00

Dreigt u in uw vakantieoord last te krijgen van insecten en/of oog in oog te staan met slangen en/of spinnen , neem dan een gifzuiger mee in uw reisapotheek. Zo'n zuiger betekent niet dat u geen medische hulp moet zoeken bij een allergische reactie,...

Een steek, beet, zonnesteek, misselijkheid: hoe reageren? Gepubliceerd op 20/08/2013 - 09h14

Een beet, een bijensteek, zonnesteek, reisziekte in de wagen. …Hoe reageert u als ouder het best als het uw kind overkomt? Wat moet u doen, en wat moet u vooral laten? De kennis van de juiste basisreflexen is belangrijk om snel soelaas te brengen, te...

Meer artikels