Hoe raak ik van die lelijke rimpels af?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/09/2013 - 14h59
-A +A

Dankzij bepaalde dagelijkse zorgen (hydrateren, gelaatsgymnastiek, niet drinken, geen alcohol, weinig zon enz.) kunt u het verschijnen van rimpels vertragen.

Maar ook voor wie er al heeft, bestaan er middeltjes om ze te verzachten. We zetten ze op een rijtje, van de zachtste tot de meest invasieve.

PUB

Zachte middeltjes tegen rimpels

Uitdroging tegengaan

Hydrateer uw huid ‘s ochtends en ‘s avonds met een crème die geschikt is voor uw huidtype. Gebruik een antirimpelcrème, want die bevat specifieke ingrediënten (Q10, collageen, fruitzuren, vitamine A enz.).
Afhankelijk van uw leeftijd en van de diepte van uw rimpels, kunt u vertrouwen op de beloftes waar de producenten prat op gaan of op het advies van een schoonheidsspecialiste (antirimpels,  strakheid, liftend, herstellend, ontspannend enz.).

Drink gespreid over de dag voldoende water. Ga als het kan voor groene thee om het hoge gehalte aan polyfenolen dat deze thee bevat. Polyfenolen zijn antioxidanten die het verouderingsproces vertragen.

Gezonde voeding

Fruit en groenten
Eet veel fruit en groenten, ze bevatten kostbare antioxidanten die de huid dagelijks nodig heeft om gezond te blijven. Wees ook kwistig met vitamine C, essentieel voor de collageenproductie. Eet dus veel citrusvruchten, kiwi enz.

Omega 3
Vergroot ook het aandeel van omega 3 in uw voeding. Deze essentiële vetzuren spelen een rol in de opbouw van de celmembranen. Eet daarom twee keer per week vis, maar ook koolzaadolie, noten enz.

Massage en antirimpelgymnastiek

Een massage helpt de spieren ontspannen en de huid zo ‘ontkreuken’. Masseren activeert ook de celvernieuwing, zeker als u daarbij etherische oliën gebruikt.

Om diezelfde reden is ook gelaatsgymnastiek goed, want het verbetert de tonus. De huid wordt strakker en de rimpels minder zichtbaar. Dat geldt vooral voor de expressierimpels. Er bestaan verschillende programma’s al naargelang de te behandelen zones.

Daarnaast moet u ook verder werken aan het voorkomen van rimpels en stoppen met roken, alcohol bannen en blootstelling aan de zon matigen (natuurlijke UV, maar ook kunstmatige UV).#E#

Welke middeltjes biedt de esthetische geneeskunde tegen rimpels ?

Peeling, dermabrasie en laser

Peeling (chemische stoffen), dermabrasie (mechanisch gladschuren) en de laser zijn behandelingen waarbij de bovenste lagen van de huid worden verwijderd.
De huid wordt gladder en het reliëf minder uitgesproken.

Injecties

Door vulproducten in te spuiten in de rimpels krijgt de huid weer meer volume en vlakken de rimpels af.
Afhankelijk van het gebruikte product is het effect definitief (silicone, aquamid enz.) of vervaagt het na een tijd (collageen, hyaluronzuur). 

Botox

Hierbij wordt botox in de rimpels gespoten. Het product vermindert de spierspanning en dus ook de expressierimpels.
Het effect is maar tijdelijk (enkele maanden), de injecties moeten dus worden herhaald.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 10/09/2013 - 14h59

Dr Catherine de Goursac, "La médecine anti-âge", uitg. Ellébore.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Uw rimpels wegwerken met injecties Gepubliceerd op 08/05/2012 - 14h40

Injecties zijn een handige manier om uw rimpels weg te werken zonder al te veel bijwerkingen en zonder te diep in uw buidel te moeten tasten. Botox (c), collageen en hyaluronzuur zijn de populairste methoden om rimpels tijdelijk maar zeker te doen ve...

Nep Botox kan u het leven kosten Gepubliceerd op 31/01/2012 - 12h01

Men vergeet het wel eens, maar Botox is een concentraat van botuline-toxine , een vergif dat uitgescheiden wordt door een bacterie die de oorzaak is van een ernstige ziekte, botulisme . Dit toxine verlamt de gelaatsspieren waardoor rimpels, vooral fr...

Meer artikels