Hoe ongelukken met grasmaaier, haagscharen en boomzagen te voorkomen?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/06/2008 - 00h00
-A +A

Grasmaaiers, haagscharen en boomzagen zijn toestellen die heel omzichtig gehanteerd moeten worden en ook de nodige voorzorgen vergen. Hou het veilig en volg de vijftien onderstaande regels!

PUB

De tuin is een recreatieve ontspanningruimte die onderhouden moet worden. Gras afrijden is nu eenmaal onvermijdelijk, maar een haagschaar of zelfs een boomzaag worden maar af en toe bovengehaald. Maar voor elk toestel - of u het nu vaak of maar sporadisch gebruikt - gelden specifieke veiligheidsvoorschriften die absoluut moeten worden gevolgd.

1) Nooit kinderen in de buurt.

Baken systematisch een veiligheidszone af waar ze niet in mogen zolang u het toestel gebruikt. Deze regel is ook van toepassing als u het gras afrijdt.

2) Altijd stevig vasthouden

Een haagschaar of een kettingzaag moeten altijd stevig en met beiden handen worden vastgehouden. Als het toestel voorzien is van een veiligheidskap, gebruik dat dan zeker. Gebruik nooit een elektrisch toestel als het regent.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/06/2008 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Genieten van de tuin zonder te eindigen op de spoeddienst Gepubliceerd op 06/04/2016 - 13h22

Elk jaar gebeuren er in de tuin ongeveer één miljoen ongelukken . Wilt u deze zomer met een gerust gemoed van uw tuin genieten? Controleer dan nu of hij veilig is en overloop nog eens de juiste reflexen. Een overzicht in 10 stappen.

De tuin: een mooi gazon zonder pesticiden Gepubliceerd op 02/09/2014 - 11h07

Een tuin en een gazon onderhouden zonder gevaarlijke chemische producten te gebruiken, het kán! Er bestaan biologische producten en technieken die milieuvriendelijk zijn en die u en uw kinderen niet blootstellen aan giftige stoffen. Hoe bestrijdt u o...

Gsm's: 10 tips om veilig te telefoneren Gepubliceerd op 08/12/2015 - 15h00

Er zijn nu bewijzen dat intensief telefoneren met een gsm schadelijk is voor de gezondheid. Toch hebben Franse oncologen onlangs een oproep gedaan aan de bevolking om voorzichtig om te springen met gsm's. Ze vinden het risico te groot om het gewoon t...

Meer artikels