• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Getuigenissen (0)

Hoe kunt u gezonder leven?

Hoe kunt u gezonder leven?

U wilt gezonder eten, voldoende bewegen en elke dag tandfloss gebruiken? Wel, u bent niet de enige… Gezondheid is heel vaak een kwestie van gewoonten. De hamvraag luidt: hoe kweekt u de juiste gewoonte aan en houdt u er zich ook aan?

Gewoonte: een kwestie van tijd

Een gewoonte wordt niet alleen gedefinieerd als iets dat je al lang doet. Als u een gewoonte wilt aankweken in die zin dat ze een automatische en zo goed als onbewuste handeling wordt, neemt dat tijd in beslag. Uiteindelijk lukt het wel, maar in het begin komt het er gewoonweg op neer dat u elke dag (of elke week, elke maand….) hetzelfde moet doen.

Kortom, laat u niet ontmoedigen als u de gewoonte in kwestie vervelend vindt of het u niet lukt om consequent vol te houden. Dat komt wel!

Inzake gewoonten betekent “weinig” al veel!

Wilt u nieuwe gewoonten aankweken en er zich aan houden, dan loopt u beter niet te hard van stapel. U hoeft uw leven dus zeker niet volledig om te gooien. Zoek een gewoonte die u vlot kunt inpassen in uw dagelijks leven en blijf ze toepassen tot u echt het gevoel hebt dat ze voorgoed tot uw routine behoort. Vervolgens kunt dan een andere gewoonte aannemen… en nog een andere, enz. Vergeet ook niet dat gezondheidsgewoonten meestal een positieve cirkel op gang brengen. Bijvoorbeeld: als u minder vlees eet, zult u algauw merken dat u automatisch iets meer moet nadenken over de samenstelling van uw maaltijden. Profiteer daarvan om ze evenwichtiger te maken.

Artikel gepubliceerd door op 29/04/2015

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten