Hoe kunt u gezonder leven?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, journaliste santé op 28/04/2015 - 08h52
-A +A

U wilt gezonder eten, voldoende bewegen en elke dag tandfloss gebruiken? Wel, u bent niet de enige… Gezondheid is heel vaak een kwestie van gewoonten. De hamvraag luidt: hoe kweekt u de juiste gewoonte aan en houdt u er zich ook aan?

PUB

Gewoonte: een kwestie van tijd

Een gewoonte wordt niet alleen gedefinieerd als iets dat je al lang doet. Als u een gewoonte wilt aankweken in die zin dat ze een automatische en zo goed als onbewuste handeling wordt, neemt dat tijd in beslag. Uiteindelijk lukt het wel, maar in het begin komt het er gewoonweg op neer dat u elke dag (of elke week, elke maand….) hetzelfde moet doen.

Kortom, laat u niet ontmoedigen als u de gewoonte in kwestie vervelend vindt of het u niet lukt om consequent vol te houden. Dat komt wel!

Inzake gewoonten betekent “weinig” al veel!

Wilt u nieuwe gewoonten aankweken en er zich aan houden, dan loopt u beter niet te hard van stapel. U hoeft uw leven dus zeker niet volledig om te gooien. Zoek een gewoonte die u vlot kunt inpassen in uw dagelijks leven en blijf ze toepassen tot u echt het gevoel hebt dat ze voorgoed tot uw routine behoort. Vervolgens kunt dan een andere gewoonte aannemen… en nog een andere, enz. Vergeet ook niet dat gezondheidsgewoonten meestal een positieve cirkel op gang brengen. Bijvoorbeeld: als u minder vlees eet, zult u algauw merken dat u automatisch iets meer moet nadenken over de samenstelling van uw maaltijden. Profiteer daarvan om ze evenwichtiger te maken.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, journaliste santé op 28/04/2015 - 08h52
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Hoe houdt u uw goede voornemens vol? Gepubliceerd op 26/12/2011 - 03h39

Voornemens worden altijd met de beste bedoelingen gemaakt. Maar soms vergeten we ze al snel! Misschien bent u van plan om met het nieuwe jaar een nieuwe start te nemen. Deze tips kunnen u helpen om u aan uw mooie beloften te houden.

Uitstelgedrag: ik doe het morgen wel… Gepubliceerd op 03/02/2016 - 09h55

Uitstelgedrag is de drang om alles uit te stellen tot een later tijdstip - morgen, volgende week, volgende maand, of in het slechtste geval als we er goesting voor hebben! Het fenomeen komt vrij veel voor, maar bij sommige mensen is het bijna een ech...

Het geluk zit in het avontuur. Elke dag opnieuw! Gepubliceerd op 03/08/2016 - 11h09

U bent uw dagelijks leven soms moe. Droomt u dan van een heerlijke vakantie? Of eerder van verandering, nieuwigheden, kortom van avontuur? Waarom zou u dan nog wachten? Waarom zou u er niet meteen aan beginnen? Het kan, tenminste als uw geest ervoor...

Meer artikels