Psychonet Production

Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw baas uw ideeën aanvaardt?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 03/02/2014 - 18h29
-A +A

Wat is er motiverender dan uw eigen ideeën te kunnen uitwerken op uw job? Maar leer eerst het pad goed te effenen.

Zo heeft uw initiatief meer kans op slagen.

Wees tactvol

Uw baas rekent op uw energie en uw inventiviteit… maar hij wil zeker niet beconcurreerd worden door een jonge snaak die zijn weg naar de top zoekt!

"Elke baas heeft twee tegenstrijdige doelstellingen. De eerste is om het beste uit zijn medewerkers te halen. En de tweede is om zijn rol als chef te bevestigen," legt Francois Lelord uit. Een zelfzekere chef zal uw ideeën positief onthalen, anderen zullen zich misschien bedreigd voelen in hun positie als u te ondernemend lijkt.

Leg dus de nodige tact aan de dag als u uw ideeën voorstelt!

Kies het juiste moment

Vergewis u er eerst van dat uw chef het niet te druk heeft en dat hij aan u de nodige aandacht kan schenken, vóór u uw idee voorstelt.

"Stel uw idee liever persoonlijk voor dan tijdens een vergadering," raadt de psychiater aan. Hij zal meer vrijheid hebben om u vragen te stellen, erover na te denken, zijn twijfels te uiten."

Initialement publié par Psychonet Production le 06/05/2003 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 03/02/2014 - 18h29
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Hoe kritiek op een collega uiten? Gepubliceerd op 30/04/2014 - 16h20

Als collega's hun werk afroffelen of menen dat alles veroorloofd is, zou men hen wel eens van antwoord willen dienen. Maar hoe kan men een medewerker bekritiseren? Enkele tips van psychiater en consulent François Lelord.

Hoe krijgt u erkenning bij uw baas? Gepubliceerd op 30/04/2014 - 15h50

Uw baas is belangrijk, want van hem of haar hangt af hoe u zich voelt in uw baan. Maar er is nog meer. Ook uw professionele carrière, de sfeer tussen de collega's, het succes van de projecten waar u aan meewerkt en natuurlijk ook uw loon aan het eind...

Meer artikels