Hoe krullend haar steil maken?

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 07/08/2007 - 00h00
-A +A

Krullend haar mag dan wel de bewondering oogsten van wie steil piekjeshaar heeft, zij die krullend haar hebben, weten best hoeveel problemen dat met zich mee kan brengen, vooral wanneer het erom gaat het haar om de een of andere reden te ontkrullen.

PUB

Modebestendig: het haar brushen

De eerste oplossing om van uw krullende manen steil haar te maken is uw haar brushen. Het is nochtans niet gemakkelijk om dat meteen op de juiste manier te doen. Om u de taak te vergemakkelijken, kunt u gebruikmaken van een gladmakende crème die niet alleen het haar wat ontkrult, maar ook de haarschubben bedekt zodat het haar beschermd wordt tegen de warmte van de haardroger.
Voor een zo doeltreffend mogelijk resultaat, kan u best beginnen met het haar 'voor te drogen' met een handdoek. Daarna neemt u wat gladmakende crème die u een beetje opwarmt tussen uw handen. Vervolgens wrijft u het haar in vanaf de wortel. Om knopen te vermijden, kunt u uw haar kammen met een ontwarrende kam alvorens het haar lok per lok te brushen.

Eventueel: de steiltang

Als tweede oplossing om krullend haar steil te maken, kunt u een steiltang gebruiken. Door de warmte van dit apparaat, gaan de krullen en de haargolven tijdelijk verdwijnen. Zorg er echter voor dat u deze oplossing niet te dikwijls gebruikt. Door de herhaalde warmte van de steiltang, zou u uw haar ernstig kunnen beschadigen. Indien u een steiltang gebruikt, moet u ook regelmatig zorg besteden aan de haarverzorging (masker, conditioner,...). Denk er ook aan dat een steiltang alleen mag gebruikt worden op droog haar.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 07/08/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
13 tips voor mooi haar in de winter Gepubliceerd op 17/02/2014 - 16h43

De kou buiten, de verwarming binnenshuis, wind, regen, of zelfs sneeuw... van al die omstandigheden wordt ons haar er niet mooier op. 's Winters wordt onzehoofdhuid makkelijk droog waardoor we sneller schilfertjes krijgen of - erger nog - ons haar dr...

Dof haar? Geef het zijn glans terug! Gepubliceerd op 30/04/2013 - 13h46

Waarom wordt haar dof? Haarkleuringen, te veel zon, te vaak drogen met de haardroger of gewoonweg voedingstekorten... kunnen het haar dof maken. Volg onze tips en raadgevingen om uw haar zijn glans terug te geven.

Vet haar: verzorging en zachtheid Gepubliceerd op 25/05/2016 - 09h50

Vet haar is gemakkelijk herkenbaar aan het glanzend uitzicht en bovendien voelt het vochtig en kleverig aan. Wenst u dit te verhelpen, dan hebt u aangepaste verzorging en veel zachtheid nodig.

Meer artikels