Hoe krijg ik mijn dubbele kin weg?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 30/11/2009 - 00h00
-A +A

PUB

Bestaan er ook minder ingrijpende, niet chirurgische methodes?


Dr Catherine de Goursac: De andere behandelingen voor een dubbele kin kunnen worden uitgevoerd door esthetische artsen.
Het gaat om de volgende technieken:

  • De carboxytherapie (injectie van CO2 om de lokale microcirculatie te verbeteren, huidverslapping tegen te gaan en het volume wat te verminderen).

  • Radiofrequentie (vernietiging van vetcellen door hitte en stimulering van de collageenproductie).

  • De mesotherapie (injectie van actieve bestanddelen).

  • Ultrasone technieken, enz.


Bij al deze technieken wordt de huid opgespannen en vermindert het volume van de kin, alleen verschilt de graad waarin dat gebeurt. De carboxytherapie is bijvoorbeeld vooral interessant om de huid strakker te krijgen, terwijl de radiotherapie iets meer geschikt is om het volume te verminderen en de dubbele kin kleiner te krijgen.
Al deze methodes gebeuren in meerdere beurten. Ze hebben als voordeel dat ze onderling gecombineerd kunnen worden en dat er dus kan gestreefd worden naar een geïndividualiseerd resultaat, waarbij rekening wordt gehouden met de anatomie en het streefdoel van elke patiënt.

Blijft de dubbele kin na zo'n ingreep definitief weg?


Dr Catherine de Goursac: In zekere zin wel. Alle gebruikte technieken doen de vetcellen definitief verdwijnen en de huid wordt ook in mindere of meerdere mate opgespannen. Maar de veroudering van de huid gaat natuurlijk voort, waardoor er na een tijd opnieuw een dubbele kin kan ontstaan. Dat gebeurt meestal na vijf tot tien jaar.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 30/11/2009 - 00h00 * Dr. Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde, lid van de raad van bestuur van de Franse artsenvereniging (AFME) (www.afme.org) en secretaris van de Franse vereniging rond anti-aging.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB