Hoe kiest u uw antirimpelcrème?

Geüpdatet door Julie Robin op 21/01/2013 - 14h15
-A +A

Verjongingscrèmes, liftende, verzachtende, verstevigende en anti-aging crèmes enz. Het is moeilijk om wegwijs te raken tussen alle antirimpelcrèmes. Vooral ook omdat ze ons vaak wonderen beloven.

PUB

Welke stoffen zijn doeltreffend tegen rimpels?

Anti-aging producten kunnen de invloed van de tijd op de huid niet ongedaan maken.

Maar ze kunnen wel het ontstaan van rimpels en kraaienpootjes vertragen en ze verzachten. Van slechts drie ingrediënten is bewezen dat ze ook werken:

  • Vitamines A: dit krachtige zuur komt in antirimpelcrèmes voor in de vorm van retinol. Maar deze actieve stof heeft niet alleen voordelen. Hij is ook fototoxisch, dat betekent dat zonnebrand erdoor versterkt wordt. De stof veroorzaakt ook irritatie en doet de huid vervellen. Zorg er dus voor dat u de oogcontouren mijdt. Gebruik eerst lichter geconcentreerde crèmes om de huid wat te sparen. U kunt de dosis vitamine A dan later verhogen als uw huid het product goed verdraagt.

  • AHA (alfahydroxyzuren), ook bekend als fruitzuren, voeren een lichte peeling uit en verwijderen daarbij een deel van de hoornlaag. Dat moet de celvernieuwing stimuleren. Ze zijn dus doeltreffend voor ondiepe rimpels. Het is een zachter product dan vitamines A, maar het geeft ook minder resultaat.

  • Antioxidanten verminderen de nefaste effecten van de zon. De werking ervan is wisselvalliger dan die van de eerste twee stoffen en wetenschappelijk ook moeilijker te bewijzen.

 

Een antirimpelcrème volgens het huidtype

  • Droge huidtypes zijn gevoeliger voor rimpelvorming. Ze hebben dus meer verzorging nodig om vroegtijdige veroudering te vermijden. Ze vragen ook vettere - en dus sterker hydraterende - antirimpelproducten.

  • Antioxidanten zijn meer aangewezen voor dunne huidtypes.

  • AHA zijn meer geschikt voor dikke of door de zon beschadigde huidtypes. 

  • Vitamines A worden aanbevolen vanaf 35 jaar of voor huidtypes die vroegtijdig rimpelvorming vertonen.

 

Initialement publié par Julie Robin le 22/01/2013 - 14h15 et mis à jour par Julie Robin le 21/01/2013 - 14h15

Prof. Dominique Tennstedt, diensthoofd dermatologie van het Hôpital St-Luc.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
omike

Is dit ook geen commercieel product, dat eigenlijk niets uitdoet ???

PUB
Lees ook
Anti-aging crèmes: hoe ze te kiezen? Gepubliceerd op 23/04/2013 - 11h15

We hebben allemaal onze gezichtscrème en gebruiken die om onze huid mooi en langer jong te houden. Maar hoe moeten we zo'n crème kiezen en hoe springen we er doordacht mee om? Enkele basisweetjes die u altijd van pas kunnen komen.

De juiste verzorging voor elk type huid Gepubliceerd op 14/04/2015 - 14h51

Is uw huid droog of zelfs uitgedroogd ? Of de huid de spiegel is van ons innerlijke leven laten we hier in het midden. Maar ze weerspiegelt in ieder geval onze leeftijd, onze eetgewoonten en soms ook de manier waarop we ermee omgaan. Leer ze dus te g...

Meer artikels