Hoe kan uw partner u steviger erecties helpen te bezorgen?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/02/2011 - 13h23
-A +A

De penis van een opgewonden man wordt stijf, waardoor een erectie ontstaat. Dat is een natuurlijk en vanzelfsprekend verschijnsel… tenzij er iets schort aan het mechanisme. Maar wist u dat de vrouw tijdens de coïtus er mechanisch toe bijdraagt dat haar partner een voldoende stevige erectie behoudt?

Vrouwen en stevige erecties

Bij de penetratie dringt de eikel door in de vagina. De vagina-ingang is echter vrij smal, ook als ze behoorlijk vochtig is. Daardoor wordt de eikel samengedrukt. Hij vindt dat nog leuk ook, en bovendien heeft dat absoluut zijn nut! De druk bevordert immers de bloedstroom en verstevigt op die manier de erectie! Meer nog: als de eikel iets verder doordringt in de vagina, verwijdt die, en precies dat drukverschil maakt de erectie nog sterker. En tijdens de op- en neergaande coïtusbewegingen wordt de eikel voortdurend aangespannen en ontspannen, en die drukverschillen zorgen er grotendeels voor dat de bloedstroom in de penis optimaal blijft en dragen zo bij tot een ideale erectie.

Vandaar dat een man die tijdens het voorspel slechts een halve erectie heeft en daar niet zo mee opgezet is, gerust mag zijn als hij erin slaagt zijn partner te penetreren, want dan is de kans groot dat alles nadien… gesmeerd loopt. Dat is precies de reden waarom in de Chinese Tao staat te lezen dat een man moet leren om zijn partner te penetreren met een "ontspannen" penis! Elke man kan wel eens "falen" op het "moment suprême", maar toch loont het de moeite om ermee door te gaan, want de inwendige massage van de ontvangende vagina zal hem opgewonden maken en dus een volwaardige erectie bezorgen.

Sterke bekkenbodemspierenvoor stevige erecties

Vrouwen doen er dan ook goed aan om hun bekkenbodemspieren te versterken, zodat ze de penis nog beter kunnen masseren en hun steentje kunnen bijdragen tot stevige erecties. De spieren rond de vagina zijn immers van nature wel tonisch, maar kunnen perfect getraind worden om nog krachtiger te worden. Dat kan zowel het genot van beide partners als de kwaliteit van de erectie alleen maar ten goede komen!

Oorspronkelijk gepubliceerd op 13/07/2004 - 00h00 en geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/02/2011 - 13h23
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Zijn penisverlengingen mogelijk? Geüpdatet op 25/03/2003 - 00h00

Iedereen (of toch bijna iedereen) weet dat de grootte van de penis onbelangrijk is om een vrouw te bevredigen. Toch zijn veel mannen er door geobsedeerd. Waarom? Niet zozeer omdat ze bang zijn seksueel tekort te schieten. Het gaat veeleer om het zoge...

Wat is een stevige erectie? Gepubliceerd op 04/11/2011 - 00h00

De meeste heteroseksuele mannen hebben nog nooit hun erectie vergeleken met die van een andere man. Vandaar dat elke man nooit een objectieve, maar altijd een heel persoonlijke kijk heeft op zijn erectie.

Meer artikels