• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Hoe kan je een tatoeage laten wegnemen?

Hoe kan je een tatoeage laten wegnemen?De technieken om tatoeages te laten verwijderen zijn vandaag erg doeltreffend. De meest recente techniek berust op het gebruik van de pigmentlaser Q Switch die sommige tatoeages kan verwijderen zonder littekens na te laten. Maar dat succes mag geen invloed hebben op uw beslissing: een tatoeage is en blijft een aanslag op het organisme en is niet zonder risico's. Het kan zelfs tot ernstige huidaandoeningen leiden.

Tatoeage aanbrengen en verwijderen

Bij het grote succes van tatoeages kan men zich verwachten aan een stijgend succes van methoden om ze weer weg te halen, maar dat is niet echt het geval.
Storende tatoeages die men wil laten wegnemen, zijn vooral tatoeages die aangebracht werden door amateurs. Ook tatoeages met beledigingen, afzichtelijke exemplaren en cosmetische tatoeages komen in aanmerking. De overgrote meerderheid van de tatoeages die vandaag aangebracht worden, behoren tot de zogenaamde 'artistieke' categorie.

Tatoeages wegnemen met een laserbehandeling

Vandaag zijn er instrumenten om bepaalde tatoeages te verwijderen, soms zelfs zonder een litteken na te laten. Het gaat om de volgende lasers: lasers met koolzuurgas (CO2 laser), de Erbium laser en de meest recente en meest doeltreffende, de Q Switch pigmentlaser. Bij deze laatste worden de lijnen van de tatoeage gevolgd, waardoor men erg precies kan werken zonder sporen na te laten.
De laser gaat doorheen het opperste laagje van de huid zonder ze te verbranden om in te werken op de pigmenten van de tatoeage. Die pigmenten worden gepulveriseerd in extreem kleine deeltjes die progressief geëlimineerd worden door het organisme.

Artikel gepubliceerd door op 24/10/2006

Bronnen: Guide médical détatouage, www.guidemedicaldetatouage.com.

Vindt u het artikel interessant?