• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  11 mening
 • Getuigenissen (0)

Hoe kan een penis ademhalen?

Hoe kan een penis ademhalen?

Het mannelijk geslachtsorgaan moet net zoals alle andere organen voorzien worden van zuurstof. Die taak is weggelegd voor de slagaders.

Maar de zwellichamen in de penis krijgen pas zuurstof wanneer die in erectie is. In rust heeft de penis eerder een tekort aan zuurstof.

Om voldoende zuurstof te krijgen moet de penis zes uur per etmaal in erectie zijn

Dat kan niet, denkt u? Toch wel. De penis ademt vooral 's nachts, de meeste erecties houden verschillende uren aan en dat vooral tijdens de slaap.

Ook mannen die erectieproblemen hebben die te wijten zijn aan faalangst, hebben geen problemen met de zuurstofvoorziening van de penis 's nachts.
Een man die veel vrijt zorgt voor extra zuurstof, op voorwaarde dat hij niet rookt.

Bij een man die geen erecties kan krijgen door de bijwerkingen van een geneesmiddel, een chirurgische ingreep, beschadigde slagaders of een andere reden, kan de penis met een tekort aan zuurstof kampen. De penis krijgt niet genoeg bloed, hij lijdt en de weefsels die in normale omstandigheden heel elastisch zijn, gaan samentrekken en kunnen woekeren. Het geslachtsorgaan wordt almaar minder soepel en een normale erectie krijgen wordt almaar moeilijker.

Daarom stellen chirurgen en urologen voor om na een ingreep aan de prostaat een behandeling te starten met injecties van een product in de penis om kunstmatige erecties op te wekken die het geslachtsorgaan zuurstof bezorgen en in conditie houden tot de seksuele activiteit hervat wordt.

Een man die met erectieproblemen kampt zou niet mogen aarzelen om een beroep te doen op geneesmiddelen die erecties vergemakkelijken. Naast het beoogde effect (gewoonweg vrijen) bieden ze het voordeel dat ze het erectieweefsel van zuurstof voorzien zodat de penis functioneel blijft.

Bijgewerkt door Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 17/03/2014
Origineel artikel geschreven door op 06/05/2008

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten