Hoe kan een penis ademhalen?

Geüpdatet door Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 17/03/2014 - 17h19
-A +A

Het mannelijk geslachtsorgaan moet net zoals alle andere organen voorzien worden van zuurstof. Die taak is weggelegd voor de slagaders.

Maar de zwellichamen in de penis krijgen pas zuurstof wanneer die in erectie is. In rust heeft de penis eerder een tekort aan zuurstof.

PUB

Om voldoende zuurstof te krijgen moet de penis zes uur per etmaal in erectie zijn

Dat kan niet, denkt u? Toch wel. De penis ademt vooral 's nachts, de meeste erecties houden verschillende uren aan en dat vooral tijdens de slaap.

Ook mannen die erectieproblemen hebben die te wijten zijn aan faalangst, hebben geen problemen met de zuurstofvoorziening van de penis 's nachts.
Een man die veel vrijt zorgt voor extra zuurstof, op voorwaarde dat hij niet rookt.

Bij een man die geen erecties kan krijgen door de bijwerkingen van een geneesmiddel, een chirurgische ingreep, beschadigde slagaders of een andere reden, kan de penis met een tekort aan zuurstof kampen. De penis krijgt niet genoeg bloed, hij lijdt en de weefsels die in normale omstandigheden heel elastisch zijn, gaan samentrekken en kunnen woekeren. Het geslachtsorgaan wordt almaar minder soepel en een normale erectie krijgen wordt almaar moeilijker.

Daarom stellen chirurgen en urologen voor om na een ingreep aan de prostaat een behandeling te starten met injecties van een product in de penis om kunstmatige erecties op te wekken die het geslachtsorgaan zuurstof bezorgen en in conditie houden tot de seksuele activiteit hervat wordt.

Een man die met erectieproblemen kampt zou niet mogen aarzelen om een beroep te doen op geneesmiddelen die erecties vergemakkelijken. Naast het beoogde effect (gewoonweg vrijen) bieden ze het voordeel dat ze het erectieweefsel van zuurstof voorzien zodat de penis functioneel blijft.

Initialement publié par Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 06/05/2008 - 00h00 et mis à jour par Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 17/03/2014 - 17h19
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
rkl2002

Om voldoende zuurstof te krijgen moet de penis zes uur per etmaal in erectie zijn:
stel me de vraag of de noodzaak dezelfde bij 'groeiers' als bij 'bloeiers'.

PUB
Lees ook
Prostaat- en erectieproblemen: vraag en antwoord Geüpdatet op 30/04/2014 - 12h02

Prostaatproblemen, erectiele disfuntie en seksuele stoornissen bij mannen We hebben al onze forums uitgeplozen op zoek naar de meest gestelde vragen bij onze lezers. De artsen van E-gezondheid beantwoorden deze. Prostaat- en erectiestoornissen: uw vr...

Roken en seks gaan niet goed samen! Geüpdatet op 25/05/2009 - 00h00

Roken werd vroeger geassocieerd met verleidelijk zijn. Het glamourimago van steracteurs die in filmscènes ijverig rookten, zat er zeker voor iets tussen. Vandaag krijgt roken een almaar negatiever beeld en valt ook dat verleidelijke kantje meer en me...

Zijn penisverlengingen mogelijk? Geüpdatet op 25/03/2003 - 00h00

Iedereen (of toch bijna iedereen) weet dat de grootte van de penis onbelangrijk is om een vrouw te bevredigen. Toch zijn veel mannen er door geobsedeerd. Waarom? Niet zozeer omdat ze bang zijn seksueel tekort te schieten. Het gaat veeleer om het zoge...

Meer artikels