Hoe is een maagzweer te herkennen?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 21/06/2017 - 16h09
-A +A

PUB

Zijn maagzweren te voorkomen?

De Helicobacter pylori-bacterie is zo sterk verspreid (zeker waar de hygiëne te wensen overlaat) dat maagzweren moeilijk te voorkomen zijn.

Maar er zijn wel bevorderende factoren zoals stress, roken en alcohol. Ook sterke kruiden, koffie, thee, vleesextracten en vet eten kunnen de maagwand brozer maken.

Wat moet u concreet doen? Bij pijn en een branderig gevoel die allebei na elke maaltijd verergeren of net verminderen (typisch bij een duodenale zweer of zweer van de twaalfvingerige darm) gaat u beter naar een arts om de oorzaak van het probleem te laten opsporen.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 06/03/2012 - 14h25 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 21/06/2017 - 16h09

Manuel Merck, Uitgeverij Larousse.

Bekijk dit artikel
PUB