Hoe bereidt u de andere kinderen voor op de komst van een nieuw broertje of zusje?

Gepubliceerd door Dr. Renaud Guichard, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 27/04/2004 - 00h00
-A +A

PUB

Zeg hem dat u hem graag ziet

Soms zal de oudste zich afvragen of de baby niet de lieveling van zijn ouders zal worden. Vóór de geboorte doet u er goed aan hem te zeggen dat u hem graag ziet en hem eraan te herinneren dat ook hij indertijd de oogappel van zijn ouders was (u kunt hem daarbij foto's laten zien om dat te illustreren). In de kraamkliniek moet hij als eerste de baby zien, vóór de rest van de familie. Thuis hoeft u niet te pas en ten onpas kreten van bewondering te slaken bij alles wat de oudste doet, maar moet u hem integendeel op zijn verantwoordelijkheid wijzen en hem duidelijk maken dat ook hij perfect voor de baby kan zorgen.

Kijk vooruit

Kijk even vooruit en stel u voor dat de oudste een bijzonder belangrijk persoon zal worden voor zijn toekomstige broer of zus, en dat hij hem of haar heel zijn of haar leven lang zal begeleiden, langer dan u dat zult doen. De oudste is ook het kind met wie u de vroegste en de meeste herinneringen hebt (althans in het begin).

Gepubliceerd door Dr. Renaud Guichard, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 27/04/2004 - 00h00 Dr. Renaud Guichard, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB